ΚΕΕΡΦΑ: Ωμή εργοδοτική βία κατά μετανάστη διανομέα που πήγε σε λάθος διεύθυνση
FACEBOOK ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΕΡΦΑ: Ωμή εργοδοτική βία κατά μετανάστη διανομέα που πήγε σε λάθος διεύθυνση

SHARE THIS

«Καλούμε το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας να παρέμβουν άμεσα στηρίζοντας τον μετανάστη εργάτη».

Σε μία ακόμη εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία για ωμή εργοδοτική βία σε βάρος μετανάστη εργάτη, προχωρά η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Ειδικότερα, όπως καταγγέλλει η Κίνηση με ανάρτησή της στο Facebook, «ο μετανάστης εργάτης Ναζίρ Αχμέντ, 43 ετών που έπιασε δουλειά σε κατάστημα εστίασης στην Πλ. Άνοιξης, βρέθηκε αντιμέτωπος με την ωμή ρατσιστική βία του αφεντικού του».

«Παρόλο που είχε εξηγήσει ότι ο ίδιος δεν ξέρει να κάνει τη δουλειά του διανομέα αλλά έχει δουλέψει εκεί ξανά ως λαντζέρης, το αφεντικό επέμενε ότι μπορεί να την κάνει την δουλειά αφού θα του έδιναν τις διευθύνσεις για να πάει τις παραγγελίες και θα τις έβρισκε με GPS. Για την αμοιβή 5 ευρώ την ώρα, χωρίς ένσημα!».

Χθες, μετά τα μεσάνυχτα, του έδωσαν την τελευταία διεύθυνση για να παραδώσει παραγγελία. Όταν έφτασε εκεί με τη μηχανή του διαπίστωσε ότι ήταν λάθος η διεύθυνση που του έδωσαν, ο εργοδότης τον εξύβρισε εξαπολύοντας εναντίον του χυδαίους χαρακτηρισμούς, ενώ στη συνέχεια του επιτέθηκε «με γροθιά στο πρόσωπο, χτυπώντας τον στο μάτι, στη μύτη ενώ τον χτύπησε και στο χέρι». Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία, «τον καταδίωκε και του πέταξε ποτήρια και τασάκια για να τον χτυπήσει».

«Το αφεντικό όταν κατάλαβε ότι ειδοποίησε την Αστυνομία πήρε το τζίπ του και κατέστρεψε την μηχανή του εργάτη αφού προηγούμενα του είχε πάρει τα κλειδιά για να μην μπορέσει να φύγει» σημειώνει.

Συνελήφθη ο εργοδότης

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες το απόγευμα (19-7-2023) , από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 43χρονος για σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση και απειλή, εγκλήματα που τελέστηκαν με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, ο 43χρονος που είναι ιδιοκτήτης επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος, νυχτερινές ώρες της 18-7-2023, εξύβρισε με ρατσιστικές φράσεις αλλοδαπό που εργάζεται ως διανομέας στο κατάστημα του, θίγοντας την εθνική καταγωγή του, με αφορμή παρεξήγηση στο πλαίσιο της εργασίας.

Έπειτα του επιτέθηκε με χτυπήματα στο πρόσωπο και με ρίψη γυάλινων αντικειμένων.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ολόκληρη η καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ:

 

Exit mobile version