Καταγγελία: Πώς μία πασίγνωση ινσταγκραμική περσόνα μπορεί να γίνει κακοποιητική
YOUTUBE SCREENSHOT
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία: Πώς μία πασίγνωση ινσταγκραμική περσόνα μπορεί να γίνει κακοποιητική

SHARE THIS

Πώς μία πασίγνωση ινσταγκραμική περσόνα που μετρά εκατοντάδες χιλιάδες ακολούθους πίσω από το δήθεν άκακο τρολάρισμα, μπορεί να δρα κακοποιητικά.

Την κακοποιητική και τραυματική συμπεριφορά της γνωστής ινσταγκραμικής περσόνας «Soula Glamorous» κατά το παρελθόν σε βάρος του, εξέθεσε με βίντεό του ο διάσημος YouTuber «Επώνυμος Αλκοολικός» ή κατά κόσμον Δημήτρης Πορφυρόπουλος.

Όπως εξήγησε με αναλυτικό βίντεό του στο YouTube, πριν μερικά χρόνια η διάσημη τρολοσελίδα του έκανε «outing», δηλαδή αποκάλυψε την σεξουαλικότητά του χωρίς την συναίνεσή του ενώ ο ίδιος ακόμη δεν είχε μοιραστεί την σεξουαλική του ταυτότητα ούτε με την οικογένεια, ούτε και τους φίλους του.

Ο Δημήτρης με το βίντεό του αυτό κατήγγειλε όχι μόνο ότι υπέστη διαπόμπευση για την σεξουαλικότητά του, αλλά ότι ακόμη κι όταν βγήκε να μιλήσει ανοιχτά για αυτό, αφότου παρήλθε μεγάλο χρονικό διάστημα από το outing, δέχτηκε τηλεφωνήματα από διάσημους να λήξει το θέμα εκεί!

Η καταγγελία του

Πιο αναλυτικά, το 2018, κι ενώ ο ίδιος ακόμη ζούσε στην Πάτρα όπου δεχόταν για χρόνια bullying, η γνωστή τρολ σελίδα που μέχρι πριν λίγες ημέρες μετρούσε πάνω από 400.000 ακόλουθους, στο πλαίσιο ενός Q&A ρωτήθηκε να πει τη γνώμη της για τον Επώνυμο Αλκοολικό. Τότε, η ίδια απάντησε με την εξής ερώτηση : «ΡΕ ΚΟΛΗΤΕΣ ΤΟΝ Π@@@@ Ή ΤΟΝ Δ@@@ ΤΕΛΙΚΑ; ΞΕΡΟΥΜΕ;».

Όπως αναφέρει ο ίδιος, μετά από αυτό το στόρι ένιωσε απροστάτευτος και φοβισμένος αφού ούτε καν ο ίδιος δεν ήταν ανοιχτός σε αυτήν την ευαίσθητη και βαθιά προσωπική πληροφορία: «Θα μου πεις, είναι αυτό outing; Είναι outing και μάλιστα με έναν πολύ άσχημο και βίαιο τρόπο, που αν ήμουν ανοιχτός με αυτή την πληροφορία, δεν θα με ένοιαζε, εκείνη την περίοδο όμως δεν ήταν έτσι. Ένιωσα άβολα, απροστάτευτος, φοβισμένος, γιατί μία σελίδα με 100.000 followers, ανακοινώνει δημόσια τη σεξουαλικότητά μου για την οποία εγώ δεν ήμουν ακόμα συμφιλιωμένος γιατί ζούσα σε μία πόλη που τη θεωρούσα κλειστόμυαλη…».

Εσωτερικευμένη ομοφοβία

Σύμφωνα με τον ίδιο, παρά τις εκκλήσεις του να κατεβεί το επίμαχο insta-story που εξέθετε την σεξουαλική του ταυτότητα, οι τότε διαχειριστές της σελίδας όχι μόνο δεν το κατέβασαν, αλλά συνέχισαν προκλητικά τον εμπαιγμό σε βάρος του, λέγοντάς του ότι θα του ζητήσουν συγγνώμη, ενώ ποτέ δεν το έπραξαν.

«Όταν είδα το στόρι, έπαθα σοκ, έστειλα στη Soula να κατεβάσει το story, γιατί δεν ένιωθα άνετα. Έστειλα δύο μηνύματα, γιατί δεν απαντούσε και της έγραψα στο δεύτερο, “σε παρακαλώ γιατί δεν το έχω μοιραστεί ακόμα, μπορείς να το σβήσεις αυτό το story;”. Μίλαγα ευγενικότατα σε έναν άνθρωπο που είχε γράψει αν τον δίνω ή τον παίρνω. Μου απάντησε “δεν γράψαμε κάτι κακό και δεν κατεβάζουμε το story, αφού είσαι αδερφή γιατί δεν το παραδέχεσαι;”. Αυτή ήταν η αντιμετώπιση, “αφού είναι αδερφή αφού είναι π…ης γιατί δεν το παραδέχεται; Μέχρι που ανέβασα ένα story που έλεγα, “όποιο ακολουθεί τη Soula δεν υπάρχει λόγος να ακολουθεί εμένα».

Όπως ανέφερε μάλιστα, πρόκειται για εσωτερικευμένη ομοφοβία καθώς το ένα άτομο εκ των διαχειριστών τότε, ήταν γκέι άνδρας, ο οποίος όχι μόνο δεν δίστασε να προχωρήσει σε μία ενέργεια τόσο τραυματική, αλλά στήριζε την επιλογή του χωρίς να ενδιαφέρεται για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην ζωή και τον ψυχισμό του ατόμου που υπέστη το outing.

Παράλληλα, ο γνωστός YouTuber, άρχισε να δέχεται στοχευμένες και χυδαίες επιθέσεις στα social media καθώς και τηλεφωνήματα από διάσημους τους οποίους προέβαλλε συστηματικά η εν λόγω σελίδα, προκειμένου να μην πάρει εκτάσεις το θέμα. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, όπως δήλωσε στο βίντεό του, ο ίδιος δέχθηκε και εξώδικο για story του, στο οποίο αποκάλπτε την ταυτότητα των διαχειριστών της σελίδας.

Κατά την διάρκεια του βίντεο, ο ίδιος καταγγέλλει ότι δεν είναι η μοναδική περίπτωση στην οποία η γνωστή αυτή σελίδα λειτουργεί κακοποιητικά, αφού στο παρελθόν έχει στιγματίσει κι άλλους ανθρώπους.

«Εξαφανίστηκε» από το Instagram η «Soula Glamorous»

Έπειτα από το βίντεο αυτό, η γνωστή σελίδα Soula Glamorous «εξαφανίστηκε» από την γνωστή πλατφόρμα και παραμένει άγνωστο αν αποτελεί επιλογή των (πιθανότατα νέων) διαχειριστών της σελίδας προκειμένου να μην τους κοστίσει κι άλλους ακόλουθους ή αν έπεσε λόγω της αντίδρασης των χρηστών.

Exit mobile version