«Ποτάμι» αλληλεγγύης για την Γεωργία – «Να μην υπάρξει συγκάλυψη» ζητάει η κοινωνία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ποτάμι» αλληλεγγύης για την Γεωργία – «Να μην υπάρξει συγκάλυψη» ζητάει η κοινωνία

SHARE THIS

Μεταξύ άλλων οι συγκεντρωμένοι ζητούν να μην υπάρξει καμιά ανοχή στους υπαίτιους και αλλά και σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση.

Μεγαλειώδης η συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για να μην γίνει συγκάλυψη στην υπόθεση ομαδικού βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα με εμπλεκόμενους γόνους επιχειρηματικών οικογενειών, πραγματοποιείται στο Σύνταγμα, με κεντρικό σύνθημα «Ενάντια σε πατριαρχία, κράτος και κεφάλαιο, αδελφή μου εγώ σε πιστεύω».

Μετά από την καταγγελία της 24χρονης κοπέλας για τον ομαδικό βιασμό της ξημερώματα Πρωτοχρονιάς στη Θεσσαλονίκη και μπροστά στο ενδεχόμενο να υπάρξει συγκάλυψη, η κοινωνία έχει οργιστεί με αλληλέγγυες και αλληλέγγυους να στέκονται στο πλευρό της και να τη στηρίζουν που βρήκε την δύναμη να μιλήσει και να διεκδικήσει δικαίωση.

Η πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας είναι μαζική και συμμετέχουν συλλογικότητες, φεμινιστικές οργανώσεις και απλοί πολίτες, ενώ εκτιμάται ότι συμμετέχουν περισσότερα από 5.000 άτομα. Μεταξύ άλλων ζητούν να μην υπάρξει καμιά ανοχή στους υπαίτιους και αλλά και σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση.

 

Exit mobile version