Προφυλακιστέοι οι 7 δράστες της ρατσιστικής επίθεσης στο Λασίθι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προφυλακιστέοι οι 7 δράστες της ρατσιστικής επίθεσης στο Λασίθι

SHARE THIS

Και οι επτά κατηγορούνται για ληστεία, σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν οι επτά συλληφθέντες που κατηγορούνται ως δράστες της άγριας ρατσιστικής επίθεσης σε βάρος μεταναστών από το Πακιστάν στο χωριό Άγιος Γεώργιος του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, στις 11 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την Εφ.Συν. επτά που είχαν ταυτοποιηθεί και παραδοθεί στις Αρχες δεν έπεισαν με τις εξηγήσεις τους, έπειτα από μία μαραθώνια διαδικασία, και οι ανακριτικές αρχές διέταξαν την προφυλάκισή τους στις φυλακές Νεαπόλεως.

Και οι επτά κατηγορούνται για ληστεία, σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, η ΕΛΑΣ αναφέρει πως η επίθεση σημειώθηκε τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 11 Αυγούστου. Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν μόνο με πογκρόμ μπορούν να συγκριθούν, με τους νταήδες Κρητικούς να χτυπούν αλύπητα τους μετανάστες με ξύλα, κατσούνες και ρόπαλα, να τους απειλούν με μαχαίρια αλλά και να πυροβολούν στον αέρα για εκφοβισμό.

Σημειώνεται ότι οι δράστες έκλεψαν και κινητά τηλέφωνα αλλά και χρήματα από τους μετανάστες. Θύματα της επίθεσης ήταν συνολικά 15 άνθρωποι οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής με βαριά τραύματα ενώ δύο από αυτούς παραμένουν νοσηλευόμενοι σε σοβαρότερη κατάσταση.

Exit mobile version