Σε αργία ιερέας που έκανε “παπαδάκια” δύο κορίτσια
EUROKINISSI ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ - ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε αργία ιερέας που έκανε “παπαδάκια” δύο κορίτσια

SHARE THIS

Τα συντηρητικά αντανακλαστικά μερίδας της κοινωνίας προκάλεσε η απόφαση του π. Αλέξανδρου Καριώτογλου να θέσει δύο νεαρά κορίτσια ως “παπαδάκια” στον Άγιο Νικόλαο της Πλάκας.

Ο ιερέας που έπιασε δουλειά στο Νυχτερινό Λύκειο Εξαρχείων, θέλοντας να βοηθήσει τους πρόσφυγες μαθητές μαθαίνοντας τους τη γλώσσα διώκεται επειδή πιστεύει στη συμπερίληψη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η δράση του συγκεκριμένου ανθρώπου έχει ενοχλήσει. Το ίδιο είχε συμβεί κι όταν πήρε απόφαση να διαβάσει το ευαγγέλιο στη δημοτική γλώσσα κάνοντας το πιο ερμηνευτικά προσιτό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Δεμέτη για το  news247.gr.

Κάποιοι θεώρησαν προσβολή και βλασφημία κορίτσια να ντυθούν με τα άμφια και να σταθούν ενώπιον της Ωραίας Πύλης. Οι πιέσεις τους είχαν ως αποτέλεσμα ο πρώην διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών να τεθεί προσωρινά σε αργία, μέχρι η 12μελής Σύνοδος να συζητήσει το θέμα και να λάβει την τελική της απόφαση.

Όπως όλα δείχνουν την τελική απόφαση θα την πάρει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Στο πλευρό του ιερέα έχουν σταθεί κι άλλοι κληρικοί, επιστήμονες αλλά και άνθρωποι των τεχνών.

Το πρόβλημα φαίνεται πως έγκειται στο γεγονός ότι πολλοί αντιμετωπίζουν τη γυναίκα ως κάτι μιαρό και βρώμικο.

Δυστυχώς, ακόμα και εν έτει 2023 ο φονταμενταλισμός ελλοχεύει κίνδυνους που σε αρκετές περιπτώσεις αποτυπώνουν τον βαθύ συντηρητισμό της κοινωνίας μας.

Exit mobile version