Συνεχίζονται οι διώξεις υγειονομικών: Στον εισαγγελέα γιατρός που αποκάλυψε τα κενά στις ΜΕΘ!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι διώξεις υγειονομικών: Στον εισαγγελέα γιατρός που αποκάλυψε τα κενά στις ΜΕΘ!

SHARE THIS

Εν μέσω πανδημίας, αντί να υπάρξει μέριμνα για να ενισχυθεί το ΕΣΥ καλείται γιατρός να δώσει εξηγήσεις για τις αποκαλύψεις που έκανε τον περασμένο Νοέμβριο, σε σχέση με τη διαθεσιμότητα των ΜΕΘ.

Μετά την εκδικητική απόλυση του Κώστα Καταραχιά, γιατρού και προέδρου των εργαζομένων του νοσοκομείου Άγιος Σάββας, συνεχίζεται η βιομηχανία διώξεων εναντίον υγειονομικών που ανέδειξαν την κυβερνητική ολιγωρία στο θέμα της πανδημίας.

Έτσι, εν μέσω πανδημίας, αντί να ενισχυθούν ουσιαστικά τα νοσοκομεία, στήνεται ένα κλίμα εκφοβισμού σε βάρος όσων μίλησαν για τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, με σκοπό να μην υπάρξουν άλλοι που θα ακολουθήσουν το παράδειγμα των συναδέλφων τους και θα αποκαλύψουν το χάος στο ΕΣΥ.

Μετά την εισαγγελική δίωξη κατά της προέδρου της ΕΝΙΘ Δάφνης Κατσίμπα με πρόσχημα δηλώσεις της ότι οι γιατροί θα συμμετείχαν στις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου (η οποία μάλλον ενόχλησε όταν είχε δηλώσει ότι είχαν τελειώσει οι κλίνες Covid στο ΑΧΕΠΑ), για εξηγήσεις στον εισαγγελέα θα κληθεί και ο γιατρός του ΑΧΕΠΑ Θανάσης Σιούλης σχετικά με τις αποκαλύψεις που έκανε τον περασμένο Νοέμβριο για τη διαθεσιμότητα των ΜΕΘ.

Πληθαίνουν οι επιχειρήσεις τρομοκράτησης:

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο πήρε κλήση από το αστυνομικό τμήμα η Αφροδίτη Ρέτζιου προέδρος της ΟΕΝΓΕ προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για κινητοποίηση των υγειονομικών που είχε γίνει τον Σεπτέμβριο.

Η συνδικαλίστρια κλήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας προκειμένου να «παράσχει ανωμοτί εξηγήσεις», στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης για παράβαση άρθρων του νέου νόμου για τις πορείες καθώς και για «απείθεια» και «παρακώλυση συγκοινωνιών».

Τον Φεβρουάριο δυο συνδικαλιστές υγειονομικοί από τα νοσοκομεία της Έδεσσας και των Γιαννιτσών διώχθηκαν πειθαρχικά και ποινικά γιατί σε δηλώσεις τους έκαναν λόγο για ελλείψεις γιατρών και προσωπικού και τις συνθήκες στα εν λόγω νοσοκομεία σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας ενώ πρόσφατα σχηματίστηκε δικογραφία και για τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο.

Κι ενώ οι διοικήσεις των νοσοκομείων επιδίδονται σε όργιο απειλών απέναντι στους εργαζομένους που τολμούν να αποκαλύψουν την τραγική πραγματικότητα των Νοσοκομείων, ο φονικός ιός σαρώνει την χώρα και το ΕΣΥ βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης!

«Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν τρομοκρατούνται»

Το απόγευμα της Πέμπτης, το ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης κατήγγειλε «την κλήση του μέλους του προεδρείου Α. Σιούλη για προκαταρκτική εξέταση στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας που εκδόθηκε μετά αίτημα του Διοικητή του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Παναγιώτη Παντελιάδη. Μετά τις κλήσεις σε απολογία της Προέδρου της ΟΕΝΓΕ και του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, της Προέδρου της ΕΝΙΘ, την μεθοδευμένη απόλυση του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου “Αγ. Σάββας” και μια σειρά σοβαρών διώξεων αγωνιζόμενων υγειονομικών, καλείται σε απολογία σχετικά με τις “αξιόποινες πράξεις”:

α) Διασπορά ψευδών ειδήσεων

β) Απειλή διάπραξης εγκλημάτων (!!!!!) μέσα από δηλώσεις του στα ΜΜΕ

Όσα είπε ο συνάδελφος Α. Σιούλης ήταν αλήθεια και απόλυτα τεκμηριωμένα. Επιπλέον, ανέδειξε τις ευθύνες της Πολιτείας, καθώς βρισκόμαστε οκτώ μήνες μετά την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας, με κανένα ουσιαστικό μέτρο να μην έχει ληφθεί, για να προληφθεί και να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και ενώ όλοι περιμέναμε το 2ο κύμα της πανδημίας. Ο Υπουργός Υγείας ήρθε στη Θεσσαλονίκη την επόμενη ακριβώς ημέρα στα πλαίσια της αναζήτησης λύσης. Αρκετά καθυστερημένα σε σχέση και με την έξαρση της πανδημίας, αλλά και με τις προειδοποιήσεις μας, που είχαν κοινοποιηθεί περίπου ένα μήνα πριν.

Και γι’ αυτή την περίπτωση επαναλαμβάνουμε ότι:

Στο πρόσωπο των μελών του προεδρείου της ΕΝΙΘ στοχοποιούνται οι μαχόμενοι νοσοκομειακοί γιατροί της πόλης μας.

Η κλήση σε απολογία εντάσσεται στη μεθοδευμένη κυβερνητική τακτική της κλιμάκωσης των διώξεων όσων υγειονομικών και άλλων εργαζομένων αγωνίζονται για την υγεία και τη ζωή του λαού και διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Το συγκεκριμένο κατηγορητήριο αποτελεί άλλη μια προσπάθεια μετακύλισης των εγκληματικών ευθυνών της κυβέρνησης στους γιατρούς.

Ο πραγματικός λόγος της επίθεσης είναι ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης και το συλλογικό τους όργανο, κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, όπως και στο πρώτο, απόλυτα τεκμηριωμένα, με συγκεκριμένα στοιχεία, ανέδειξαν την τραγική και επικίνδυνη κατάσταση στα νοσοκομεία και τα Κ.Υ. της Θεσσαλονίκης, τις ελλείψεις προσωπικού, δομών και εξοπλισμού, την έκταση της προσβολής από covid-19 μεταξύ των εργαζομένων στις διάφορες δομές του ΕΣΥ, την ελλιπή προστασία του πληθυσμού, κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις και συγχρόνως καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, που πάσχιζε να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της.

Οι “παραδειγματικές” διώξεις των υγειονομικών έχουν σαν στόχο την τρομοκράτηση όσων σηκώνουν κεφάλι και την εδραίωση της αστυνομοκρατίας και της καταστολής στην κοινωνία.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν τρομοκρατούνται, δεν φιμώνονται.

Θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την αξιοπρέπειά τους, για την ασφάλεια, την υγεία και τη ζωή του λαού και των εργαζόμενων.

Θα συνεχίσουν να διεκδικούν αυτά που δικαιούνται.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ Α. ΣΙΟΥΛΗ».

 

Exit mobile version