Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Δεκάδες αγωγές αποδήμων εναντίον του Δημοσίου
EUROKINISSI - ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Δεκάδες αγωγές αποδήμων εναντίον του Δημοσίου

SHARE THIS

Οι απόδημοι ζητούν αποζημίωση από το Ελληνικό δημόσιο ύψους 20.000 ευρώ ο καθένας για την διαρροή των προσωπικών δεδομένων τους.

Δεκάδες είναι οι αγωγές απόδημων Ελλήνων που στρέφονται εναντίον του Ελληνικού δημοσίου για την διαρροή των προσωπικών τους δεδομένων από το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως αποκάλυψε η μαζική αποστολή emails από την ευρωβουλεύτρια της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον δικηγόρο τους Βασίλη Σωτηρόπουλο που μίλησε στον ΑΝΤ1, οι απόδημοι αναζητούν δικαστικά ευθύνες για την διαρροή των e-mail τους από το Υπουργείο Εσωτερικών και για μη λήψη των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων τους.

Όπως είπε ο ίδιος, η πρώτη αγωγή έχει ήδη κατατεθεί, ενώ ακολουθούν περίπου ακόμη τριάντα. Οι απόδημοι ζητούν αποζημίωση από το Ελληνικό δημόσιο ύψους 20.000 ευρώ ο καθένας.

Σημειώνεται ότι το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων από το υπουργείο Εσωτερικών οδήγησε στην απόσυρση της υποψηφιότητας Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και στην παραίτηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών και του γραμματέα αποδήμων της ΝΔ.

Exit mobile version