ΣτΕ: Απέρριψε αμετάκλητα το αίτημα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για το κτίριο της Ερμού
@DKUTSUMBA / Χ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣτΕ: Απέρριψε αμετάκλητα το αίτημα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για το κτίριο της Ερμού

SHARE THIS

«Η αυτόβουλη συμμόρφωση του ΣΕΑ προς την άμεσα εκτελεστή δικαστική κρίση, στην οποία ο ίδιος προσέφυγε, συνιστά ενέργεια υποχρεωτική εκ του Συντάγματος».

Το αίτημα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων να παραμείνει στην ιστορική του έδρα στην Ερμού, μετά την πρωτοφανή απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού να προχωρήσει σε «έξωση» έπειτα από εκδήλωση για το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, απέρριψε αμετάκλητα το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σημειώνεται ότι η απόφαση Μενδώνη για αναστολή της παραχώρησης του κτιρίου στομ Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, με τους Αρχαιολόγους να δηλώνουν αποφασισμένοι να σώσουν την ιστορική τους έδρα, φτάνοντας το θέμα τελικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: «Την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023 εκδόθηκε η 327/2023 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία απέρριψε αμετάκλητα το αίτημα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων περί αναστολής εκτέλεσης της με αρ. 388268/11.8.2023 απόφασης της υπουργού Πολιτισμού, που ανακάλεσε την παραχώρηση προς τον ΣΕΑ, του ακινήτου της οδού Ερμού 134-136. Η αυτόβουλη συμμόρφωση του ΣΕΑ προς την άμεσα εκτελεστή δικαστική κρίση, στην οποία ο ίδιος προσέφυγε, συνιστά ενέργεια υποχρεωτική εκ του Συντάγματος».

Πρόεδρος ΣΕΑ: Η υπόθεση του κτιρίου μας σχετίζεται με το real estate σε όλο το κέντρο της Αθήνας

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχαιολόγων Δέσποινα Κουτσούμπα, μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, αναφέρει σε ανάρτησή της ότι σήμερα στις έξι το απόγευμα το ΔΣ του ΣΕΑ έχει συνάντηση με την Υπουργό, όπου θα συζητηθεί και το επίμαχο ζήτημα του κτιρίου της Ερμού 134-136.

Παράλληλα, καταγγέλλει ότι την εν λόγω απόφαση για την οποία εξέδωσε ανακοίνωση το Υπουργείο, ο Σύλλογος ακόμη δεν την έχει στα χέρια του ενώ προσθέτει μεταξύ άλλων ότι η υπόθεση του κτιρίου σχετίζεται με το real estate.

Ολόκληρη η ανάρτηση της Δ. Κουτσούμπα

Exit mobile version