Στον εισαγγελέα ο γνωστός YouTuber που κακοποιούσε ΑμεΑ σε ζωντανές μεταδόσεις
EUROKINISSI/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον εισαγγελέα ο γνωστός YouTuber που κακοποιούσε ΑμεΑ σε ζωντανές μεταδόσεις

SHARE THIS

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 σκληροί δίσκοι και 4 κινητά τηλέφωνα.

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 35χρονος YouTuber, ο οποίος διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο και στο οποίο μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό οικονομικό όφελος.

Υπενθυμίζεται ότι είχε συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, στην οικία του σε περιοχή της Αττικής, για εμπορία ανθρώπων και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου περί εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει το ΑΠΕ, ο κατηγορούμενος, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, στο οποίο μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος.

Δύο από τα θύματα του Youtuber μίλησαν σε εκπομπή του ΑΝΤ1 και περιέγραψαν όσα υπέστησαν. «Με χτυπούσε πάρα πολύ άσχημα, παντού, σε όλο μου το σώμα. Δεν έχει εκμεταλλευτεί μόνο εμένα και τον Πάνο (σ.σ. τα δύο θύματα που μιλούσαν στην εκπομπή), αλλά και πολλά ακόμα άτομα. Ανήλικα κορίτσια από 15-17 χρονών, τούς έδινε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και τις πήγαινε στο δωμάτιό του» λέει ένα από τα θύματα – αυτόπτες μάρτυρες των live μεταδόσεών του.

«Οι θεατές έκαναν donate. Ουσιαστικά, ο χρήστης έβαζε ένα ποσό, από 10 έως 200 εύρω, για να δώσει σε κάποιον (σ.σ. ο Youtuber) ένα χαστούκι» επισημαίνει στην εκπομπή το άλλο θύμα.

Και προσθέτει: «Εμάς μας είχε ένας μάνατζερ. Δεν μας άφηναν τα κυκλώματα να κάνουμε αυτό που θέλαμε». Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν ο Hayate επικαλεστεί ότι τα θύματα βρίσκονταν στον χώρο με τη θέλησή τους και τούς έδινε χρήματα, ο ίδιος είπε πως «αυτός έπαιρνε τα πολλά και εμάς μας έδινε ψίχουλα. Μας χρωστάει πολλά λεφτά».

Στις νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 σκληροί δίσκοι και 4 κινητά τηλέφωνα.

Exit mobile version