Στους άσημους δεν κο(κ)λώνουν να κάνουν εξώσεις
TWITTER NIKOS CHRISTOFAKIS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στους άσημους δεν κο(κ)λώνουν να κάνουν εξώσεις

SHARE THIS

Σε αυτήν την χώρα, αν είσαι διάσημος μπορείς να χρωστάς εκατομμύρια και να συνεχίζεις κανονικά την ζωή σου. Αν όμως είσαι άσημος, δεν κο(κ)λώνουν να σε πετάξουν στον δρόμο.

Αν δεν είσαι γόνος ή κάποιος ισχυρός πολιτικός ή οικονομικός παράγοντας και δεις το βίντεο με την βίαιη έξωση του ιδιοκτήτη μικρού ξενοδοχείου στην Καστοριά από άνδρες της ΟΠΚΕ, δεν είναι δυνατόν να μην νιώσεις γνήσια οργή κι απελπισία.

Παρά τις δραματικές εκκλήσεις των ηλικιωμένων γονιών του και όσων βρίσκονταν στο σημείο, οι άνδρες της ΟΠΚΕ τον έριξαν κάτω, του πέρασαν χειροπέδες και τον έβαλαν στο περιπολικό, λειτουργώντας ως μαντρόσκυλα των ισχυρών.

Ούτε άνθρωποι που εγκλημάτησαν διαπράττοντας βαριά ποινικά αδικήματα, δεν εισέπραξαν τέτοια μεταχείριση από τις ελληνικές αρχές.

Στην ίδια χώρα που κάνουν βίαια έξωση σε μικροεπιχειρηματία μπροστά στους ηλικιωμένους γονείς του που προσπαθούν να τον προστατεύσουν όμως, μεγαλοπαραγωγοί και υπερ-προβεβλημένα πρόσωπα φαίνεται να χρωστούν δεκάδες εκατομμύρια στο δημόσιο ενώ ελέγχονται και για παράνομες δραστηριότητες, όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Δύο περιπτώσεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας με λίγες ώρες διαφορά, όμως στάθηκαν αρκετές για να εμπεδωθεί περαιτέρω το συναίσθημα του “όπου φτωχός κι η μοίρα του” που φωλιάζει μέσα μας καιρό.

Γιατί σε αυτήν την χώρα, αν είσαι διάσημος μπορείς να απειλείς υπουργούς, να έχεις προνομιακή μεταχείριση απαιτώντας αστυνομική φύλαξη, να χρωστάς εκατομμύρια και να συνεχίζεις κανονικά την ζωή σου.

Αν όμως είσαι άσημος, δεν κο(κ)λώνουν να σε πετάξουν στον δρόμο, βγάζοντας αποφάσεις υπέρ των funds και επιστρατεύοντας τις δυνάμεις καταστολής.

Exit mobile version