Σχεδιάζουν τελεφερίκ και ξενοδοχεία στο όρος των Θεών
EUROKINISSI ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχεδιάζουν τελεφερίκ και ξενοδοχεία στο όρος των Θεών

SHARE THIS

Ο Όλυμπος όπως τον ονειρεύεται το Επιμελητήριο Πιερίας με resort 4 αστέρων πίστες moto cross και αναψυκτήρια

Το κείμενο των 91 σελίδων που παραδόθηκε στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλία Χατζηχριστοδούλου έχει ανοίξει έναν πρώτο κύκλο συζητήσεων και αντιδράσεων για το μοντέλο ανάπτυξης που κάποιοι επιθυμούν να προωθήσουν στον Όλυμπο.

Οι προτάσεις αξιοποίησης

Το σχέδιο αξιοποίησης που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Μακεδονία περιλαμβάνει ίδρυση τουριστικών μονάδων, resort, camping και glamping πάνω στον Όλυμπο, δημιουργία- επέκταση οδικού δικτύου, με διάνοιξη – βελτίωση δασικών δρόμων, κατασκευή τελεφερίκ για μεταφορά τουριστών, εγκαταστάσεις αθλημάτων βουνού αλλά και δημιουργία αερολέσχης – ελικοδρόμιου, πίστα moto cross, πίστα mountain bike Ολυμπιακών προδιαγραφών και πάρκινγκ οχημάτων. Παράλληλα στο σχέδιο έχουν συμπεριληφθεί η δημιουργία πάρκων και μουσείων, η διάνοιξη ποδηλατόδρομων και πεζοπορικών διόδων καθώς και η κατασκευή αναψυκτηρίων.

Οι προοπτικές ανάπτυξης της Πιερίας και της αξιοποίησης – ανάδειξης του Ολύμπου είναι εδώ και καιρό στην ατζέντα και του ΕΟΤ καθώς των προτάσεων του τοπικού Επιμελητηρίου είχαν προηγηθεί ανάλογες σκέψεις την Πρόεδρου του οργανισμού, Άντζελας Γκερέκου.

Exit mobile version