Τα έργα στο Τατόι προχωρούν ενώ άνθρωποι κοιμούνται στο δρόμο
EUROKINISSI/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΖΟΥΜΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα έργα στο Τατόι προχωρούν ενώ άνθρωποι κοιμούνται στο δρόμο

SHARE THIS

Στο Τατόι μπορεί να γίνονται έργα αλλά εκατοντάδες συνάνθρωποί μας κοιμούνται στους δρόμους σε κατάσταση εξαθλίωσης.

Κι ενώ το ΥΠΠΟΑ είναι περήφανο με τα έργα αποκατάστασης του κτήματος Τατοΐου και η Λίνα Μενδώνη πραγματοποιεί αυτοψία στο σημείο, δεκάδες άστεγοι συνάνθρωποί μας κοιμούνται στους δρόμους.

Οι εργασίες στα πρώην βασιλικά κτήματα προχωρούν με γοργό ρυθμό. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχει ανοίξει η πλατφόρμα αιτήσεων για όσους ενδιαφέρονται να υποβάλλουν προσφορά στο πλαίσιο της ανοικτής διαδικασίας που έχει προκηρυχθεί από τη Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεωτέρων και Συγχρόνων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Τα έργα θα ολοκληρωθούν το 2025 και ο προϋπολογισμός τους ξεπερνάει τα 57.930.540 ευρώ.

Περίπου, πριν ένα χρόνο διέρρευσε ένα μέηλ όπου κεντρικό βιβλιοπωλείο στη Σταδίου ζητούσε από τους εργαζόμενους να απομακρύνουν τους άστεγους από την κεντρική είσοδο γιατί… λερώνουν τη μοκέτα.

Φτάνει να κάνεις κανείς μια βόλτα στους δρόμους της Αθήνας για να διαπιστώσει και μόνος του πόσοι συνάνθρωποί μας ζουν μέσα στην εξαθλίωση.

Δημόσια υπνωτήρια που υπολειτουργούν, δομές που ανοίγουν μόνο αν γίνει κάποιος κατακλυσμός και σακίδια με χειμερινά είδη πρώτης ανάγκης ως παρηγοριά στους αστέγους που ο ακραίος φιλελευθερισμός τους δημιούργησε.

Καλά τα κτήματα στο Τατόι αλλά οι ανθρώπινες ζωές είναι πάνω από όλα.

Exit mobile version