«Τελεσίγραφο» φοιτητή μπροστά από τα ΜΑΤ: Το σχέδιο της Κυβέρνησης δεν θα περάσει
Χ @ODIGITIS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Τελεσίγραφο» φοιτητή μπροστά από τα ΜΑΤ: Το σχέδιο της Κυβέρνησης δεν θα περάσει

SHARE THIS

«Θέλουν ένα Πανεπιστήμιο στο οποίο τα κέρδη θα είναι το παν και θα έχουν και την κατάλληλη περιφρούρηση από αυτούς εδώ τους τύπους πίσω μας».

«Τελεσίγραφο» στέλνουν στην Κυβέρνηση που σκοπεύει να φέρει το επόμενο διάστημα προς ψήφιση νομοσχέδιο για ιδιωτικά Πανεπιστήμια, οι φοιτητές, οι μαθητές κι οι εργαζόμενοι που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Παρά την αστυνομική βία και καταστολή, το φοιτητικό κίνημα εντείνει τον αγώνα του να φρενάρει την ταξική μεροληψία της Κυβέρνησης που θέτει κόφτες για αδύναμους οικονομικά φοιτητές την ίδια ώρα που εξισώνει τα πτυχία δημόσιων και ιδιωτικών Σχολών.

Ο Άγγελος Θωμόπουλος, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ, σήμερα, μπροστά από τις ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, διαμήνυσε στην Κυβέρνηση ότι ο αγώνας των φοιτητών για την δημόσια και δωρεάν Παιδεία, δεν σταματά τονίζοντας ότι στο συλλαλητήριο της Πέμπτης «το κέντρο θα είναι πολύ μικρό για να μας χωρέσει».

«Το σχέδιο της Κυβέρνησης, ούτε πέρασε, ούτε της βγήκε, ούτε και πρόκειται να περάσει. Σήμερα, απέναντι στα δίκαια αιτήματά μας, απέναντι στο αυτονόητο, το να σπουδάζουμε δωρεάν και να μην περάσει το νομοσχέδιο – έκτρωμα, το να έχουν τα πτυχία μας αξία, απαντάνε με αυτούς εδώ τους τύπους. Απαντάνε με αστυνομικές δυνάμεις μέσα στις σχολές μας. Αυτό είναι το Πανεπιστήμιο που θέλουν να φτιάξουνε όλοι μαζί: Ένα Πανεπιστήμιο στο οποίο τα κέρδη θα είναι το παν και θα έχουν και την κατάλληλη περιφρούρηση από αυτούς εδώ τους τύπους πίσω μας.

Εμείς το λέμε: Τον αγώνα δεν πρόκειται να τον σταματήσουμε, η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Αύριο σε όλες τις Γενικές Συνελεύσεις θα στείλουμε μαζικό μήνυμα, από τους Τοπογράφους και τους Ναυπηγούς, μέχρι και την τελευταία Γενική Συνέλευση της Αθήνας. Την Πέμπτη το κέντρο θα είναι πολύ μικρό για να μας χωρέσει στο μεγάλο συλλαλητήριο που ετοιμάζουμε από κοινού φοιτητές, μαθητές κι εργαζόμενοι. Συνεχίζουμε δυναμικά!».

Exit mobile version