Τέμπη: Ελεύθερα με υψηλές εγγυήσεις 2 στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ για τη σύμβαση 717
EUROKINISSI ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Ελεύθερα με υψηλές εγγυήσεις 2 στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ για τη σύμβαση 717

SHARE THIS

Τα δύο στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ αφέθηκαν ελεύθερα με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγύησης ύψους 500 χιλιάδων και 600 χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα.

Ελεύθερα με τεράστια εγγύηση αφέθηκαν χθες (21/03) μετά την απολογία τους ενώπιον της Ελληνίδας Ευρωπαίας Ανακρίτριας για τη μη ολοκλήρωση της σύμβασης τηλεδιοίκησης 717 του σιδηροδρομικού δικτύου, δύο στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ.

Ειδικότερα, τα δυο στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους, με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγύησης ύψους 500 χιλιάδων και 600 χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν οι απολογίες και άλλων κατηγορουμένων, από τους συνολικά 23. Πρόκειται για μη πολιτικά πρόσωπα, 18 από τους οποίους είναι δημόσιοι υπάλληλοι και βαρύνονται κατά περίπτωση με τα αδικήματα της απάτης, της απιστίας, της ψευδούς βεβαίωσης με σκοπό τον παράνομο προσπορισμό οφέλους, της ηθικής αυτουργίας στην απάτη και των ψευδών βεβαιώσεων.

Πρόκειται για δεκατέσσερις (14) δημόσιους υπαλλήλους της ΕΡΓΟΣΕ, για απάτη σχετική με τις επιχορηγήσεις, τέσσερις δημόσιους υπάλληλους της Ελληνικής Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομών Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΥΔ/ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ), για απιστία κονδυλίων και πέντε νόμιμους εκπροσώπους και υπαλλήλους της Αναδόχου Κοινοπραξίας, για ηθική αυτουργία σε απάτη σχετική με τις επιχορηγήσεις και ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση με σκοπό τον προσπορισμό αθέμιτου οφέλους σε άλλον.

Exit mobile version