Καταγγελία για Τέμπη: Τρία 24ωρα μετά, χώμα από τον τόπο της τραγωδίας μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό οικόπεδο
EUROKINISSI ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία για Τέμπη: Τρία 24ωρα μετά, χώμα από τον τόπο της τραγωδίας μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό οικόπεδο

SHARE THIS

Όπως κατήγγειλε, το τρίτο 24ωρο μετά το δυστύχημα, δόθηκε εντολή σε εργολάβο να μεταφέρει το χώμα επί του οποίου κατέληξαν τα πρώτα βαγόνια (!).

Σε μία ακόμη σοβαρή καταγγελία σχετικά με τους χειρισμούς στην διερεύνηση του δυστυχήματος των Τεμπών, προχωρά δικηγόρος συγγενών θυμάτων.

Όπως είπε μιλώντας στο OPEN ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, έχουν προκύψει νέα στοιχεία για την υπόθεση, κυρίως για τις τέσσερις πρώτες ημέρες μετά το δυστύχημα.

Καθυστερεί έρευνα επειδή δεν υπάρχει μεταφραστής στο ελληνικό προξενείο στο Λονδίνο

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, το υλικό από τα καταγραφικά έχει σταλεί στη Μεγάλη Βρετανία και στην προμηθεύτρια εταιρεία, ωστόσο, το θέμα έχει «κολλήσει» επειδή δεν υπάρχει μεταφραστής στο ελληνικό προξενείο στο Λονδίνο, με την καθυστέρηση να φτάνει ήδη τη μία εβδομάδα.

Όπως πρόσθεσε, το υλικό έχει σταλεί και η βρετανική εταιρεία έχει πει πως «σε επτά εργάσιμες θα σας απαντήσουμε», ωστόσο, οι μέρες αυτές πέρασαν.

Τρία 24ωρα μετά, χώμα από τον τόπο της τραγωδίας μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό οικόπεδο

 

Όπως κατήγγειλε ο ίδιος, όπως προκύπτει από δικογραφία- το τρίτο 24ωρο μετά το δυστύχημα, δόθηκε εντολή σε εργολάβο να μεταφέρει το χώμα επί του οποίου κατέληξαν τα πρώτα βαγόνια (!).

Το χώμα -που ήταν σε 30 φορτηγά- μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό οικόπεδο και όχι στο Κουλούρι, μαζί με τα υπόλοιπα βαγόνια από την εμπορική αμαξοστοιχία. Το χώμα χαρακτηρίστηκε «άχρηστο», ενώ μπορεί να είχε μέσα υλικά που προκάλεσαν την έκρηξη, ανθρώπινα μέλη ή άλλα αποδεικτικά στοιχεία που ποτέ δεν αποτέλεσαν αντικείμενο έρευνας.

Μάλιστα, όπως είπε ο Γ. Μαρακάκης, ο ανακριτής διαπίστωσε έναν χρόνο μετά πως οι τεχνικοί σύμβουλοι των οικογενειών -που πήραν δείγματα από το σημείο- είχαν δίκιο και όντως είχαν αφαιρεθεί από το σημείο σημαντικά στοιχεία.

Όπως είπε, στη συνέχεια, μεσολάβησε και η κακοκαιρία Daniel, με συνέπεια να χαθούν κρίσιμα στοιχεία.

Ο δικηγόρος είπε πως ο εργολάβος έχει πει πως έλαβε εντολή από αξιωματικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Παράλληλα, τόνισε ότι η κατάθεση αυτή που έγινε λίγες μόλις ημέρες πριν δηλαδή έναν χρόνο μετά τη τραγωδία. Η κατάθεση αυτή δεν έγινε στο πλαίσιο της ανάκρισης που αφορά το δυστύχημα, έγινε για άλλα δικογραφία που θα συσχετιστεί.

Καταλήγοντας, ο ίδιος δήλωσε ότι πλέον δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει γρήγορα η δίκη καθώς χρειάζεται χρόνος να αξιολογηθεί όλο αυτό το υλικό που έχει συγκεντρωθεί.

Exit mobile version