Θεσσαλονίκη: Τέσσερις νεαροί επιτέθηκαν και εκβίαζαν ανήλικο
EUROKINISSI/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τέσσερις νεαροί επιτέθηκαν και εκβίαζαν ανήλικο

SHARE THIS

Οι ανήλικοι οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα, που τους απήγγειλε κατηγορίες

Στη σύλληψη τεσσάρων 17χρονων προχώρησαν οι αρχές καθώς κατηγορούνται πως χτύπησαν και απείλησαν με όπλο συνομήλικό τους με καταγωγή από την Αλβανία, αξιώνοντας να τους ξοφλήσει χρέος από προηγούμενη μεταξύ τους συναλλαγή παράνομων ουσιών.

Το θύμα προσέφυγε στις αρχές και ακολούθησε η σύλληψη των κατηγορούμενων ανηλίκων που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος, ενώ παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή.

Όπως γνωστοποίησαν οι αρχές, η ένοπλη επίθεση έγινε στα μέσα του προηγούμενου μήνα σε περιοχή έξω από τη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα σε οικισμό του Δήμου Θέρμης. Το θύμα απευθύνθηκε σε νοσοκομείο, όπου τού παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ακολούθως απευθύνθηκε στις αστυνομικές αρχές όπου κατήγγειλε όσα συνέβησαν.

Οι τέσσερις δράστες «ζητούσαν εκβιαστικά την καταβολή επαυξημένου χρηματικού ποσού, ως αποπληρωμή έπειτα από προγενέστερη συναλλαγή ναρκωτικών ουσιών που είχαν». Το ποσό αυτό, κατά πληροφορίες, φαίνεται να προσέγγιζε τα 500 ευρώ.

Στα σπίτια των συλληφθέντων κατασχέθηκαν -κατά περίπτωση- δύο αεροβόλα όπλα με τα εξαρτήματά τους, πλήθος πλαστικών και μεταλλικών σφαιριδίων, οκτώ μαχαίρια, δύο πτυσσόμενες μεταλλικές ράβδοι και ναρκωτικές ουσίες.

Οι ανήλικοι οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα, που τους απήγγειλε κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, απόπειρα εκβίασης και βαριάς σωματικής βλάβης, συμμορία και κατά περίπτωση για οπλοκατοχή και οπλοχρησία (τα δύο πρώτα κακουργήματα).

Exit mobile version