Θύμα της τοξικής αρρενωπότητας ένας ακόμη μαθητής – Στο νοσοκομείο μετά από άγρια επίθεση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θύμα της τοξικής αρρενωπότητας ένας ακόμη μαθητής – Στο νοσοκομείο μετά από άγρια επίθεση

SHARE THIS

Πρόκειται για περιστατικό που έχει βαθιά τις ρίζες του στην τοξική αρρενωπότητα και την πατριαρχία που ακόμη επιβιώνουν ανάμεσά μας.

Ο ξυλοδαρμός ανήλικου μαθητή στην Καλλιθέα, που τον οδήγησε στο νοσοκομείο, έχει να μας πει πολλά περισσότερα, δεν πρόκειται απλά για μια ακόμη είδηση της επικαιρότητας. Πρόκειται για περιστατικό που έχει βαθιά τις ρίζες του στην τοξική αρρενωπότητα και την πατριαρχία που ακόμη επιβιώνουν ανάμεσά μας.

Το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη σε Λύκειο της Καλλιθέας σχολείο και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το παιδί είχε δεχτεί πολλά χτυπήματα στο πρόσωπο, τόσο με τα χέρια όσο και με μεταλλικό αντικείμενο (πιθανότατα σιδερογροθιά). Ο ξυλοδαρμός του ανήλικου έγινε αντιληπτός από συμμαθητές του οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Ο ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες του δόθηκε εξιτήριο κι επέστρεψε στο σπίτι του. Σύμφωνα με πληροφορίες έως τώρα δεν έχουν εντοπιστεί οι δράστες.

Οι πρώτοι τίτλοι που κυκλοφόρησαν από ΜΜΕ για το περιστατικό ήταν «Για τα μάτια μιας κοπέλας, Ερωτική αντιζηλία» κλπ. Εν έτει 2021 η πατριαρχία και τα παρελκόμενά της φαίνεται πως είναι βαθιά ριζωμένα ακόμα και στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία και δεν κάνει διάκριση φύλου στα θύματά της. Δυστυχώς νέα παιδιά ακόμη και τώρα βιώνουν και μεγαλώνουν σε ένα νοσηρό πατριαρχικό περιβάλλον, που τους ορίζει στρεβλά την αρρενωπότητα. Μαθαίνουν ότι αν είναι άγριοι, αν παίζουν ξύλο, αν παίρνουν με τη βία αυτό που θεωρούν δικό τους, ακόμα και αν πρόκειται για άνθρωπο, τότε μόνο θεωρούνται άνδρες.

Πόσες γυναικοκτονίες και έμφυλες επιθέσεις χρειάζονται ακόμα ώστε να γίνει αντιληπτό πως καμία γυναίκα δεν αποτελεί αντικείμενο ιδιοκτησίας από τον άνδρα; Κανένας άνθρωπος δεν μας ανήκει. Δεν υπάρχει άλλος χώρος για απολογίες που βασίζονται στην παθολογική ζήλια και σε έντονο πάθος.

Exit mobile version