Θήβα: «Μας έδωσε μεγάλη δύναμη η αλληλεγγύη» λέει ο πατέρας που του αρπάζουν το σπίτι
902.GR
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θήβα: «Μας έδωσε μεγάλη δύναμη η αλληλεγγύη» λέει ο πατέρας που του αρπάζουν το σπίτι

SHARE THIS

«Αυτό που ζήσαμε εγώ και η γυναίκα μου το απόγευμα της Τετάρτης μπροστά από το σπίτι μας, η αλληλεγγύη που νιώσαμε μας έδωσε μεγάλη δύναμη».

Συγκινημένος από τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, δηλώνει ο Ορέστης Χριστοφής, ο πατέρας δύο ανήλικων παιδιών που του αρπάζουν το σπίτι στην Θήβα και είχε απευθύνει έκκληση στον λαό της πόλης για να σώσει την κατοικία του.

Ο Ορέστης Χριστοφής, δήλωσε στον Ριζοσπάστη για την πρωτοφανή ανταπόκριση ανθρώπων κάθε ηλικίας στο συγκλονιστικό κάλεσμα του ίδιου και της συζύγου του:

«Δεν θα σταματήσω να αγωνίζομαι. Αυτό που ζήσαμε εγώ και η γυναίκα μου το απόγευμα της Τετάρτης μπροστά από το σπίτι μας, η αλληλεγγύη που νιώσαμε από ανθρώπους που στη μεγάλη τους πλειοψηφία τους βλέπαμε για πρώτη φορά, μας έδωσε μεγάλη δύναμη. Σημαντικό ρόλο έπαιξε το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία, από εκεί ξεκίνησαν όλα και θα πρέπει να στηριχθεί η πρωτοβουλία που πάρθηκε».

«Όλες αυτές τις μέρες έχουμε δεχθεί πολλά μηνύματα και τηλέφωνα συμπαράστασης από διάφορες περιοχές της χώρας. Μας τηλεφώνησε μια οικογένεια που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα και σε μας βρήκε το θάρρος να μιλήσει ανοιχτά. Καταλαβαίνουμε πώς νιώθουν και πώς το βιώνει όλο αυτό μια οικογένεια. Το ζήσαμε και συνεχίζουμε να το ζούμε και εμείς. Τους τελευταίους μήνες είμαστε κυριολεκτικά ράκος και όλη αυτή η κατάσταση έχει αγγίξει και τα παιδιά μας».

Εργατικό Κέντρο Θήβας: Ήταν μόνο η αρχή!

Την πρωτοφανή συμμετοχή στη συγκέντρωση αλληλεγγύης χαιρετίζει με ανακοίνωσή του και το Εργατικό Κέντρο Θήβας, κάνοντας παράλληλα γνωστό ότι μαζί με σωματεία και φορείς της περιοχής προχωρούν στη συγκρότηση Επιτροπής Αλληλεγγύης για να δοθεί συνέχεια στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών.

Γι’ αυτό καλούν κάθε συνάδελφο, κάθε συμπολίτη που αντιμετωπίζει αντίστοιχο πρόβλημα να απευθυνθεί στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 6944743524 (Καβάλος Γιώργος) και 6946903216 (Θεοδώρου Δημήτρης).

«Με την παρουσία όλων μας δόθηκε ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση και τους τραπεζίτες πως δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να βλέπουμε να μας παίρνουν τα σπίτια. Ηταν ομόφωνη η απόφαση εκατοντάδων ανθρώπων που έδωσαν χτες το “παρών”, πως δεν θα επιτρέψουμε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας στη Θήβα και όλη τη γύρω περιοχή», τονίζει το Εργατικό Κέντρο στην ανακοίνωσή του.

Σημειώνει μάλιστα ότι η μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης το απόγευμα της Τετάρτης «ήταν μόνο η αρχή» και προσθέτει ότι «ο αγώνας ενάντια και σε αυτόν τον πλειστηριασμό και σε επόμενους, που ήδη σχεδιάζονται, θα συνεχιστεί ακόμα πιο μαζικά και μαχητικά».

Exit mobile version