Αρ. Καμπανός: Δεν ξέρω πώς θα κλείσει αυτός ο κύκλος της βίας
EUROKINISSI/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρ. Καμπανός: Δεν ξέρω πώς θα κλείσει αυτός ο κύκλος της βίας

SHARE THIS

«Οι χούλιγκανς πρέπει να καταλάβουν ότι θα τιμωρηθούν αν κάνουν τέτοιες πράξεις».

«Με λόγια παρηγοριάς θα προσπαθήσουμε να απαλύνουμε τον πόνο τους», με αυτά τα λόγια ο Αριστείδης Καμπανός ο πατέρας του Άλκη που έπεσε θύμα άγριας δολοφονικής επίθεσης, εξέφρασε την επιθυμία του να επικοινωνήσει με την οικογένεια του 29χρονου Μιχάλη που δολοφονήθηκε κατά την διάρκεια επίθεσης Κροατών κι Ελλήνων φασιστών Χούλιγκαν.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Α. Καμπανός επισήμανε την αναγκαιότητα αυστηροποίησης των ποινών αλλά και της πρόληψης, έτσι ώστε να εκλείψουν παρόμοια περιστατικά οπαδικής βίας και χουλιγκανισμού.

«Δυστυχώς ο κύκλος της βίας δεν έχει κλείσει. Νόμιζα ότι θα έκλεινε με τον Άλκη αλλά δυστυχώς θρηνούμε ακόμα ένα θύμα, τον Μιχάλη και δεν ξέρω πώς αυτός ο κύκλος της βίας θα κλείσει.

Τα λίγα λόγια παρηγοριάς που θα δώσουμε προς την οικογένεια θέλουμε να αποτελούν βάλσαμο στις ψυχές αυτών των ανθρώπων επειδή περάσαμε και εμείς αυτές τις στιγμές. Καταλαβαίνουμε τον πόνο που βιώνουν.

Πρέπει να κινηθούμε σε δύο επίπεδα, το ένα είναι της πρόληψης. Ο αθλητισμός ενώνει και δεν έχει να χωρίσει κάτι.

Οι δικαστικές αποφάσεις να είναι δίκαιες και αυστηρές για να αποτρέψουν καινούργια φαινόμενα. Οι χούλιγκανς πρέπει να καταλάβουν ότι θα τιμωρηθούν αν κάνουν τέτοιες πράξεις».

Exit mobile version