Το Δημόσιο για να μην αποζημιώσει τον Μ. Κυπραίο επικαλείται τα μνημόνια και την αναπηρία!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Δημόσιο για να μην αποζημιώσει τον Μ. Κυπραίο επικαλείται τα μνημόνια και την αναπηρία!

SHARE THIS

Τα άθλια επιχειρήματα του Δημοσίου για την έφεση κατά απόφασης καταδίκης των ΜΑΤ στην υπόθεση ξυλοδαρμού του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου.

Χωρίς ίχνος ντροπής, το Δημόσιο που άσκησε έφεση κατά της απόφασης καταδίκης των ΜΑΤ -εξαιτίας των οποίων ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος έχασε την ακοή του-, τώρα επικαλείται την αναπηρία και τα μνημόνια της χώρας προκειμένου να μην τον αποζημιώσει!

Ανεκδιήγητα είναι τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί το Ελληνικό Δημόσιο στην έφεση που ασκεί κατά της απόφασης που δικαίωσε τον δημοσιογράφο Μανώλη Κυπραίο, προστατεύοντας έτσι τα ΜΑΤ που του προκάλεσαν πολύ σοβαρές σωματικές βλάβες. Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος δημοσιεύοντας μέρος της έφεσης, το Δημόσιο προβάλλει ως επιχειρήματα την αναπηρία και τα μνημόνια της χώρας!

Πιο αναλυτικά:

Σύμφωνα με απόσπασμα της έφεσης, όπως το ανήρτησε ο ίδιος σήμερα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, το Δημόσιο αναφέρει:

«δ. ότι ο αντίδικος έχει αποθεραπευτεί και έχει ανακτήσει την ακοή του, και επομένως δεν είναι πλέον ανίκανος προς εργασία, ούτε υφίσταται κάποια παραμόρφωση του που να δυσχεραίνει την κοινωνική του και προσωπική του ζωή.

ε. ότι η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας έχει επιδεινωθεί πρωτοφανώς στα χρονικά της σύγχρονης ιστορίας της Ελλ΄δας κι έχει προσλάβει διαστάσεις άμεσα απειλούμενης κατάρρευσης της οικονομίας κι εθνικής χρεοκοπίας. Τούτο πράγματι διαπιστώθηκε ότι συμβαίνει με τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας 668/2012, 1972/2012, 2527/2013, 2114/2014, 2563/2015».

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο δημοσιογράφος, έχασε την ακοή του όταν μια χειροβομβίδα κρότου-λάμψης έσκασε σε απόσταση αναπνοής από το πρόσωπό του στις μεγάλες διαδηλώσεις του 2011 στο Σύνταγμα. Ξυλοκοπήθηκε άγρια από την αστυνομία παρόλο που έδειξε τη δημοσιογραφική του ταυτότητα και χρειάστηκε να μπει δύο φορές στο χειρουργείο και να κάνει αμέτρητες θεραπείες ώστε η υγεία του έστω και μερικώς να αποκατασταθεί. Εννέα χρόνια μετά, όταν βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου που καταδικάζει τις δυνάμεις των ΜΑΤ για την επίθεση και τον τραυματισμό του όμως, το ελληνικό Δημόσιο άσκησε έφεση κατά της απόφασης.

Σημειώνεται ότι τον Μάρτη του 2019, άγνωστοι είχαν εισβάλει στο σπίτι του Μ. Κυπραίου, αφαίρεσαν τον σκληρό δίσκο από τον υπολογιστή του και το λάπτοπ του, ενώ βγαίνοντας κάρφωσαν με μαχαίρι στην πόρτα του σπιτιού τη φωτογραφία του.

Μανώλης Κυπραίος: Ντροπή σας

Σήμερα, ο ίδιος ξεσπά εναντίον της αστυνομίας, της πολιτικής της ηγεσίας αλλά και του πρωθυπουργού:

«Ντροπή σας στην @hellenicpolice για το τι γράφετε στην έφεση. Κι εσείς ως πολιτικοί @chrisochoidis @PrimeministerGR
που μιλάτε για ανθρώπινα δικαιώματα, χρησιμοποιείτε την αναπηρία και πως η Ελλάδα έχει μνημόνιο, η ντροπή σας ακόμη μεγαλύτερη. Πόσο πιο χαμηλά; #Ntropi_ELAS».

Η υπόθεση του Μανώλη Κυπραίου, μαζί με τους επίσης σοβαρούς τραυματισμούς στο κεφάλι των Γιάννη Καυκά (σε διαδήλωση του Μαΐου 2011) και Μάριου Λώλου, τότε προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Φωτορεπόρτερ, είναι τρεις από τις υποθέσεις για τις οποίες η Διεθνής Αμνηστία τον Ιούνιο του 2015 ζητούσε από τις ελληνικές αρχές να εξασφαλίσουν τόσο την άμεση ταυτοποίηση των δραστών όσο και την παραπομπή τους σε δίκη.

Exit mobile version