Το… εξπρές της αριστείας: Εγκλωβισμένοι σε τρένα καταγγέλουν – «Μας είπαν να πιούμε χιόνι»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το… εξπρές της αριστείας: Εγκλωβισμένοι σε τρένα καταγγέλουν – «Μας είπαν να πιούμε χιόνι»

SHARE THIS

Όταν ρωτούσαν τους ανθρώπους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που ήταν εκεί τι να κάνουν, τους έλεγαν να… πιουν χιόνι και να χτυπήσουν στα γύρω σπίτια για τουαλέτα και τρόφιμα, όπως καταγγέλουν οι επιβάτες.

Το χάος και η αδιαφορία της πολιτείας για του πολίτες της φαίνεται να μην έχει τέλος. Πρωτόγνωρες στιγμές έζησαν και εκατοντάδες άνθρωποι που ταξίδευαν με τρένο με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Έμειναν πολλές ώρες εγκλωβισμένοι μέσα στις πολικές θερμοκρασίες, εγκαταλελειμμένοι από τους υπεύθυνους και τις Αρχές, όπως καταγγέλλουν, δίχως τρόφιμα και νερό.

Πιο συγκεκριμένα, δύο αμαξοστοιχίες με 400 περίπου επιβάτες έμειναν επί ώρες εγκλωβισμένες στο ύψος της Οινόης μετά το σιδηροδρομικό ατύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι έξω από τη Λιβαδειά λόγω βλάβης που έπαθε τρένο από τον χιονιά, με την επακόλουθη πρόσκρουση λόγω ολισθηρότητας των εκχιονιστικών μηχανών που έσπευσαν προς συνδρομή με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 11 ατόμων.

Πρόκειται για την αμαξοστοιχία 56 που ερχόταν από Αθήνα και ήταν το επόμενο δρομολόγιο μετά το τρένο που έσπασε η ποδιά του από τα χιόνια. Έμεινε στην Οινόη όπως και αμέσως μετά η αμαξοστοιχία 55 που ερχόταν από Θεσσαλονίκη.

Η ταλαιπωρία των επιβατών συνεχίστηκε και μετά τον απεγκλωβισμό τους, από το τρένο, καθώς όπως τους ανακοινώθηκε δεν θα συνέχιζαν το ταξίδι τους για τον προορισμό τους, αλλά αποφασίστηκε να μεταφερθούν πίσω στην αφετηρία με λεωφορεία, έως ότου απομακρυνθεί ο όγκος του χιονιού. Αυτό σήμαινε, πως θα έφταναν στη Θεσσαλονίκη με σχεδόν μιάμιση μέρα καθυστέρησης. Βέβαια, έπρεπε να πληρώσουν από την τσέπη τους το εισιτήριο του λεωφορείου, αν ήθελαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Αφού πάγωσαν για ώρες από το κρύο, «πάγωσαν» και στο άκουσμα της ατομικής… ευθύνης για την αγορά του εισιτηρίου τους.

Όπως κατήγγειλαν δεν είχαν καμία βοήθεια όσες ώρες ήταν εγκλωβισμένοι χωρίς θέρμανση και εφόδια. Μάλιστα, όταν ρωτούσαν τους ανθρώπους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που ήταν εκεί τι να κάνουν, τους έλεγαν να… πιουν χιόνι και να χτυπήσουν στα γύρω σπίτια για τουαλέτα και τρόφιμα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν.

Τελικά το πρωί άνοιξε ένα μαγαζί και τους άφησε να μπουν μέσα για να ζεσταθούν.

Αφού λοιπόν πέρασαν όλη αυτή την ταλαιπωρία και δέχτηκαν και απαράδεκτα σχόλια από εργαζομένους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ όπως κατήγγειλαν, η εταιρεία μετά τις αντιδράσεις αποφάσισε να αποζημιώσει τους εγκλωβισμένους πολίτες με 1.000 ευρώ.

Exit mobile version