Τον Μάρτιο η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τον Μάρτιο η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη

SHARE THIS

Στις 16 Μαρτίου αναμένεται να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση για τον Β. Γιακουμάκη

Στις 16 Μαρτίου αναμένεται να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων η υπόθεση των οχτώ Κρητικών που σε πρώτο βαθμό κρίθηκαν ένοχοι για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση στον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Με βάση την ετυμηγορία του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων στους πέντε νεαρούς κρητικούς επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 36 μηνών με αναστολή (μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα) και στους άλλους τρεις επιβλήθηκε το αναμορφωτικό μέτρο της εκτέλεσης 150 ωρών κοινωφελούς εργασίας καθώς κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης ήταν ανήλικοι.

Το δικαστήριο κλήθηκε να εξετάσει το αν έγιναν και πώς μία σειρά από περιστατικά βίας από τους σπουδαστές κατά του Βαγγέλη Γιακουμάκη, κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στις Εστίες και τη φοίτησή τους στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων το διάστημα 2013-2015.

Για έναν ορισμένο αριθμό από αυτά τα περιστατικά το δικαστήριο έκρινε ότι και έγιναν και ανταποκρίνονται στην κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, οπότε και κατέληξε στις ποινές.

Exit mobile version