«Τραγούδι για τους ακοίμητους φρουρούς της λαμαρίνας»: Οι κάτοικοι Εξαρχείων τρολάρουν την ΕΛΑΣ (Video)
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Τραγούδι για τους ακοίμητους φρουρούς της λαμαρίνας»: Οι κάτοικοι Εξαρχείων τρολάρουν την ΕΛΑΣ (Video)

SHARE THIS

«Θέλουμε να αφιερώσουμε μερικά τραγούδια στα αγόρια και στα λιγοστά κορίτσια με τις μπλε και τις πράσινες στολές που μας φυλάνε ακούραστα μέρα-νύχτα»

Εδώ και μερικές ημέρες, η πλατεία Εξαρχείων έχει κατακλυστεί από την ΕΛΑΣ, για την κατασκευή σταθμού μετρό που θα είναι καταστροφική για το -ήδη ελάχιστο- πράσινο της Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα, οι πάνοπλες ομάδες των ΜΑΤ που στέκονται «άγρυπνοι φρουροί» και φυλάττουν… λαμαρίνες, του εργοταξίου του νέου σταθμού του μετρό, έχουν προκαλέσει οργή στους κατοίκους της περιοχής, ωστόσο, όπως φαίνεται και σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Youtube, είπαν να κάνουν μία συμβολική κι εύστοχη αφιέρωση στην ΕΛΑΣ.

Στο βίντεο που έχει τίτλο «Μια καλημέρα» φαίνεται πως κάτοικοι έχουν εγκαταστήσει σε μπαλκόνι της περιοχής μικροφωνική εγκατάσταση, μέσω της οποίας καλούνται οι «προστάτες της λαμαρίνας» να αποχωρήσουν από τη γειτονιά τους. Όλα αυτά βέβαια με την απαραίτητη μουσική υπόκρουση, η οποία ακολουθεί το ίδιο χιουμοριστικό κλίμα.

«Καλημέρα σας, εδώ μόνιμοι κάτοικοι, εδώ μόνιμοι κάτοικοι. Σας μιλάνε οι μόνιμοι κάτοικοι, πιο μόνιμοι δεν γίνεται. Σήμερα θα αλλάξουμε ύφος γιατί θέλουμε να αφιερώσουμε μερικά τραγούδια στα αγόρια και στα λιγοστά κορίτσια με τις μπλε και τις πράσινες στολές που μας φυλάνε ακούραστα μέρα-νύχτα», σημειώνει η εκφωνήτρια, για να ακολουθήσει το «αφιερωμένο μέσα από την καρδιά» τραγούδι του Χρηστάκη «Φύγε κι άντε στο καλό».

«Περιμένουμε τη μέρα που θα ξυπνήσουμε και δε θα είστε πια εδώ. Είμαστε σίγουρες ότι πλησιάζει και είμαστε σίγουρες ότι και εσείς δε βλέπετε την ώρα. Μην το πάρετε προσωπικά, αλλά δε θέλουμε να σας βλέπουμε μπροστά μας. Θα μας λείψετε βεβαίως, αλλά θα σας λείψουμε κι εμείς. Θα φροντίσουμε να σας μείνουμε αξέχαστοι».

«Εδώ δεν είναι το γήπεδό σας, παίζετε εκτός έδρας», σημειώνει μια ακόμη εκφωνήτρια, ενώ συνεχίζει να ακούγεται το τραγούδι.

«Και τώρα που άναψε το κέφι ένα τραγούδι ακόμη για τους ακοίμητους φρουρούς της λαμαρίνας. ”Τιμή σε κείνους όπου στη ζωή των όρισαν και φυλάγουν λαμαρίνες. Ποτέ από το χρέος μη κινούντες”. Βαρύ το χρέος σας παιδιά, και σας έχει φάει και η ορθοστασία. Τη λαμαρίνα για να τη φυλάξεις θέλει γερό στομάχι, γερά νεύρα, και θέλει και καρδιά. Και θέλει και καπελάκι. Η λαμαρίνα δεν είναι παίξε γέλασε», σημειώνουν με άπλετο χιούμορ οι μόνιμοι κάτοικοι των Εξαρχείων παρακάτω στο βίντεο.

Exit mobile version