Εξάρχεια: Δεκάδες προσαγωγές κατοίκων που αντιδρούν στην αλλοίωση της γειτονιάς τους
EUROKINISSI ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξάρχεια: Δεκάδες προσαγωγές κατοίκων που αντιδρούν στην αλλοίωση της γειτονιάς τους

SHARE THIS

Οι κάτοικοι αντιδρούν στην καταστροφή του πρασίνου της πλατείας που θα αλλοιώσει την γειτονιά τους και θα περιορίσει τον πολύτιμο δημόσιο χώρο.  

Για τρίτη ημέρα, η Αστυνομία έχει κατακλύσει την πλατεία Εξαρχείων για την κατασκευή σταθμού μετρό που θα καταστρέψει κι άλλο από το λίγο πράσινο της πόλης που θα περιορίσει τον πολύτιμο δημόσιο χώρο.

Οι κάτοικοι που διαμαρτύρονται για την αλλοίωση του δημόσιου χώρου, βρέθηκαν από νωρίς το πρωί απέναντι στις ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις που τους εμπόδισαν να προσεγγίσουν την πλατεία.

Οι κάτοικοι εναντιώνονται στην απόφαση χωροθέτησης του σταθμού πάνω στην πλατεία καθώς έτσι θα κοπούν δεκάδες δέντρα, θα περιοριστεί κι άλλο ο ελεύθερος χώρος και θα αλλοιωθεί ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της γειτονιάς τους.

Αντ’ αυτού πολλοί προτείνουν ο σταθμός να χωροθετηθεί στην οδό Τοσίτσα ώστε να εξυπηρετεί καλύτερα και το Πολυτεχνείο και το Μουσείο.

Η ΕΛΑΣ σε μία ακόμη κίνηση με στόχο την επίδειξη ισχύος προχώρησε σε δεκάδες προσαγωγές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες  δύο από αυτές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου έξω βρίσκονται συγκεντρωμένοι διαδηλωτές που ζητούν την άμεση απελευθέρωσή τους.

Exit mobile version