Τροχαίο στη Βουλή: Έρευνα για το πώς διέρρευσε το βίντεο από τη στιγμή της σύγκρουσης
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τροχαίο στη Βουλή: Έρευνα για το πώς διέρρευσε το βίντεο από τη στιγμή της σύγκρουσης

SHARE THIS

Ο Πρόεδρος της Βουλής φέρεται να διέταξε τη διενέργεια έρευνα για τη διαρροή του βίντεο από το τροχαίο έξω από την είσοδο της Βουλής.

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διέρρευσε το βίντεο από τη στιγμή του τροχαίου δυστυχήματος με θύμα τον 23χρονο Ιάσονα ψάχνουν στη Βουλή.

Στο βίντεο, στο οποίο φαίνεται η στιγμή που το υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειας της Ντόρας Μπακογιάννη στριβει παράνομα αριστερά στη Βασιλίσσης Σοφίας χωρίς να υπάρχει φανάρι και χωρίς κάποιος τροχονόμος να έχει διακόψει την κυκλοφορία για να μπει στη Βουλή, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα σημειώνεται η σύγκρουση με τη μοτοσυκλέτα, με αναβάτη τον άτυχο 23χρονο.

Κοινοβουλευτικές πηγές αναφέρουν ότι το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της Βουλής έχει παραδοθεί στην τροχαία και τον αρμόδιο εισαγγελέα που ερευνούν τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος. Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι από το υλικό που διέρρευσε διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν το υλικό που εστάλη στις Αρχές.

Τη διενέργεια έρευνας επιβεβαίωσε λίγο αργότερα ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο οποίος φέρεται να σχολίασε ότι το υλικό αυτό «κακώς κυκλοφορεί, καθώς είναι προανακριτικό υλικό και κακώς δημοσιοποιήθηκε».

Ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε πως «δεν ξέρουμε από που έγινε η διαρροή» επισημαίνοντας πως «αυτό το υλικό η ΥΑΒΕ το έχει δώσει από την πρώτη ημέρα στην προανάκριση».

Πιστεύεται ότι το βίντεο αυτό προέκυψε από μαγνητοσκόπηση των οθονών που βρίσκονται στην Υπηρεσία Ασφαλείας της Βουλής.

Το επίμαχο βίντεο:

 

Exit mobile version