ΒΙΟΜΕ: Τα ΜΑΤ εισέβαλαν και απέκλεισαν το εργοστάσιο μετά από 10 χρόνια αυτοδιαχείρισης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΙΟΜΕ: Τα ΜΑΤ εισέβαλαν και απέκλεισαν το εργοστάσιο μετά από 10 χρόνια αυτοδιαχείρισης

SHARE THIS

Στον αποκλεισμό του χώρου του εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ στην ανατολική Θεσσαλονίκη προχώρησαν αστυνομικές δυνάμεις.

Στον αποκλεισμό του συνεργατικού εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής (13/10) κατόπιν εισαγγελική παραγγελία αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η «Μακεδονία», στο σημείο παρέμειναν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι απηύθηναν κάλεσμα προς τον αλληλέγγυο κόσμο να προσέλθει στο χώρο του εργοστασίου για να σταματήσουν οι προσπάθειες της εκκένωσης.

Οι εργαζόμενοι βάσει της εφημερίδας εμποδίστηκαν από τις αρχές να εισέλθουν στους χώρους του εργοστασίου, ακόμα και να βρίσκονται στο κομμάτι του ακινήτου που δεν έχει εκπλειστηριαστεί στο fund (στο οποίο βρίσκονται μηχανήματα και υλικά παραγωγής του εγχειρήματος). Πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον έχουν περιοριστεί στο “οικόπεδο 60, το οποίο δεν ανήκει στο fund.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι αιφνιδιαστικά σήμερα το πρωί η νέα ιδιοκτησία εμφανίστηκε παρουσία εισαγγελέα και πλήθος αστυνομικών δυνάμεων, όπως ΟΠΚΕ, ΜΑΤ και ασφάλεια. Προχώρησαν σε εγκλωβισμό τους στο κατειλημμένο κτίριο και στη συνέχεια τους ανάγκασα να μεταφέρουν τα πράγματα και να περιφράξουν τον χώρο.

Οι ίδιοι συμπληρώνουν ότι ακολούθησαν απειλές πως θα επιστρέψουν με περισσότερες δυνάμεις, ενώ απαντούν με νόημα ότι «εμείς συνεχίζουμε τη λειτουργία του εργοστασίου με αυτοδιαχείριση».

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ καλούν σε συγκέντρωση και στήριξη του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου σε ένα μεγάλο φεστιβάλ αύριο, Σάββατο, από τις 4 το απόγευμα και μετά.

Exit mobile version