Ξαφνικά στον εισαγγελέα και η ΕΣΗΕΑ για τον Μένιο Φουρθιώτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξαφνικά στον εισαγγελέα και η ΕΣΗΕΑ για τον Μένιο Φουρθιώτη

SHARE THIS

Παρά το γεγονός ότι τόσο καιρό ο Μένιος Φουρθιώτης φαίνεται να απολάμβανε από την ΕΡΤ διαφήμιση παρά το παραπλανητικό περιεχόμενο της εφημερίδας του.

Εκεί που ο Μένιος Φουρθιώτης απολάμβανε 24ωρη αστυνομική φύλαξη, μπαινόβγαινε με τους μπράβους του στο Υπουργείο Εργασίας και η εφημερίδα του διαφημιζόταν από την ΕΡΤ, ξαφνικά μετά την κατακραυγή όλα αλλάζουν και όλοι καταφεύγουν στη δικαιοσύνη!

Έπειτα από μήνες αναλγησίας, κατά τους οποίους η ΕΡΤ διαφήμιζε την εφημερίδα του Μένιου Φουρθιώτη παρά το γεγονός ότι παραπλανούσε το κοινό με συνεντεύξεις που υπήρχαν μόνο ως τίτλοι στο πρωτοσέλιδο αλλά και δήθεν κουπόνια για δώρα, η ΕΣΗΕΑ μετά την κατακραυγή, κινείται νομικά κατά του τηλεπαρουσιαστή και εσχάτως εκδότη για τις καταγγελίες για πλαστή δημοσιογραφική ταυτότητα.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento o τηλεπαρουσιαστής χρησιμοποιούσε πλαστή ταυτότητα μέλους της ΕΣΗΕΑ γεγονός που το γνώριζε η πρόεδρος της Ένωσης, τουλάχιστον δύο μήνες πριν. Στο ρεπορτάζ γίνεται γνωστό πως «η πρόεδρος της ένωσης, κα Αντωνιάδου, έχει ιδιαίτερη ενημέρωση έγγραφη ενημέρωση από Φουρθιώτη στην οποία ομολογεί την πλαστογραφία πλην όμως ρίχνει τις ευθύνες στην γραμματέα του». Μάλιστα, από το σχετικό ρεπορτάζ είχε αποκαλυφθεί η αναλγησία της ΕΣΗΕΑ, η οποία παρότι εμφανιζόταν να γνωρίζει, δεν έπραξε τα δέοντα.

Σύμφωνα μάλιστα με τη Ματίνα Παπαχριστούδη, μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και εκπρόσωπος της «Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή» ήταν στη συνεδρίαση της 9ης Φεβρουαρίου, με αφορμή το νομοσχέδιο Λιβάνιου για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που το θέμα Φουρθιώτη εισήχθη στη συνεδρίαση, με την αναφορά πως «ζήτησε διαπίστευση από το υπουργείο, του ζητήθηκε ταυτότητα και έστειλε μια ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ» παρότι δεν είναι μέλος της. Στη συνέχεια, με δικαιολογίες και παρελκυστικές τοποθετήσεις, το θέμα δεν εισήχθη σε ψηφοφορία, με αποτέλεσμα να μην αποφασιστεί καμία κίνηση.

Τώρα λοιπόν, δύο μήνες μετά, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά εναντίον του Μ. Φουρθιώτη και παράλληλα να ζητήσει ενημέρωση απ’ τα γραφεία Τύπου όλων των υπουργείων αλλά και των δημόσιων υπηρεσιών για το αν ο Μένιος Φουρθιώτης έχει δηλώσει σε αυτά πως αποτελεί μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να διαβιβαστεί στο πειθαρχικό συμβούλιο η «ανοιχτή επιστολή» της Νανάς Παλαιτσάκη για τις σχέσεις του καναλιού Εpsilon και της εφημερίδας «Αποκαλυπτικά» με την αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Προσφυγή και της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη

Στο μεταξύ χθες έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές ότι η κυβέρνηση προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά του Μ. Φουρθιώτη για την προσπάθεια του να αποσπάσει υπέρογκα ποσά απ’ το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, ενώ ο ίδιος προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το γεγονός ότι του αφαίρεσαν την αστυνομική προστασία, μετά τον σάλο που ξέσπασε.

Τα στοιχεία για τις παράνομες πληρωμές προς τον Μένιο Φουρθιώτη και τις εταιρείες του «Job Productions Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» και «Party Fm Ραδιοφωνική Ανώνυμη Εταιρία» μέσω του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», διαβιβάστηκαν στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Τα στοιχεία στην εισαγγελέα για την υπόθεση, που έχει προκαλέσει σοβαρές πολιτικές αντιδράσεις, διαβιβάστηκαν με εντολή του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, διαβιβάστηκαν στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών τα στοιχεία που αφορούν στην εκτέλεση του Μηχανισμού “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”».

Διευκρινίζεται ότι στο υπόμνημα «συμπεριλαμβάνονται και αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές προς τους εργαζόμενους εταιρειών υπό τις επωνυμίες “Job Productions Μονοπρόσωπη ΙΚΕ” και “Party Fm Ραδιοφωνική Ανώνυμη Εταιρία”, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από υποβολή ανακριβών δηλώσεων στο πλαίσιο του Μηχανισμού “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”».

Exit mobile version