Χαλκίδα: Ελεύθερος μετά την απολογία του ο ιδιοκτήτης ψησταριάς για τον θάνατο 46χρονου
EUROKINISSI/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκίδα: Ελεύθερος μετά την απολογία του ο ιδιοκτήτης ψησταριάς για τον θάνατο 46χρονου

SHARE THIS

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του, ο ιδιοκτήτης της ψησταριάς, στην οποία φέρεται να εκτελούσε διανομές φαγητού ο 46χρονος άνδρας που έφυγε από την ζωή με συμπτώματα θερμοπληξίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η δικογραφία που σχηματίζεται στην Ασφάλεια σε βάρος του ιδιοκτήτη της ψησταριάς είναι για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ο άνδρας, γυρνώντας στο σπίτι του στον Καράμπαμπα Χαλκίδας, ένιωσε πονοκέφαλο και ανέβασε υψηλή θερμοκρασία. Η κατάσταση χειροτέρευε και έτσι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Έγινε εισαγωγή με συμπτώματα θερμοπληξίας, αλλά δυστυχώς ο άνδρας κατέληξε.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να φωτίσει η νεκροψία – νεκροτομή.

Η… περίεργη ανακοίνωση του νοσοκομείου

Αλγεινές εντυπώσεις κι ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι το Νοσοκομείο, στην ανακοίνωση που εξέδωσε για τον θάνατο του 46χρονου άνδρα, έσπευσε αναφέρει ότι δεν ήταν διανομέας!

«Την Πέμπτη 20/07/2023 προσεκομίσθει στις 16:55 μ.μ. στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Χαλκίδας με ασθενοφόρο άνδρας 46 ετών (όχι διανομέας) άσφυγμος, άπνοος και με μυδρίαση άμφου. Θερμοκρασία σώματος 40 βαθμοί. Έγινε ανάνηψη, ΚΑΡΠΑ και διασωλήνωση χωρίς αποτέλεσμα. Ώρα ισοηλεκτρικής γραμμής ηλεκτροκαρδιογραφήματος 17:30 μ.μ. Πιθανή αιτία θανάτου καρδιοαναπνευστική ανακοπή μετά την έκθεση σε πολλή υψηλή θερμοκρασία».

Τι καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

Ο εργαζόμενος, όπως καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας «σύμφωνα με μαρτυρίες και όπως ήταν ευρύτατα γνωστό, δούλευε – πιθανότατα ανασφάλιστος – σε κατάστημα εστίασης του κέντρου της Χαλκίδας, κάνοντας διανομές με ποδήλατο μέσα στον καύσωνα».

«Εδώ και τώρα, χωρίς άλλη καθυστέρηση να εφαρμοστούν τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων που το υπουργείο αναγκάστηκε να ανακοινώσει μετά από παρέμβαση Σωματείων!», υπογραμμίζει το Εργατικό Κέντρο και προσθέτει: «Κανένας εργαζόμενος δεν είναι μόνος του απέναντι στην εργοδοσία! Προειδοποιούμε κυβέρνηση, εργοδοσία πως το Εργατικό Κέντρο με άμεσες παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς θα συμβάλει ώστε να εξασφαλιστεί στη πράξη η διακοπή εργασίας 12:00 με 17:00, χωρίς να χαθεί κανένα μεροκάματο».

Το Εργατικό Κέντρο σημειώνει ακόμη ότι «ερωτηματικά προκαλεί το Δελτίο Τύπου του Νοσοκομείου Χαλκίδας που σπεύδει να διευκρινίσει ότι ο συνάδελφος “δεν ήταν διανομέας”, όπως και η υπαναχώρηση ορισμένων ΜΜΕ από τα αρχικά τους δημοσιεύματα».

Ενώ και ο υπουργός Εργασίας, Άδ. Γεωργιάδης έσπευσε να αναδημοσιεύσει στην σελίδα του δημοσίευμα που έλεγε ότι ο 46χρονος δεν ήταν διανομέας!

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας τονίζει ότι «θα μπει μπροστά, ώστε να διερευνηθούν πλήρως οι αιτίες θανάτου του συναδέλφου και να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη».

Exit mobile version