Χανιά: Μέλη της Rosa Nera αποκαθήλωσαν πλακέτα – ύμνο στον vaζ*sμό
ERTNEWS.GR
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Μέλη της Rosa Nera αποκαθήλωσαν πλακέτα – ύμνο στον vaζ*sμό

SHARE THIS

Τη δική τους ηχηρή απάντηση στους νοσταλγούς του ναζισμού έδωσαν μέλη της Κατάληψης στα Χανιά, καταστρέφοντας ολοσχερώς την πλακέτα.

Πλακέτα- ύμνο στον vαζισμό που τοποθέτησαν άγνωστοι στο μνημείο που έχει μείνει γνωστό ως «Γερμανικό Πουλί» ή «Κακό Πουλί», στον δρόμο προς Αγίους Αποστόλους, αποκαθήλωσαν με πρωτοβουλία τους μέλη της Κατάληψης Rosa Nera.

Η πλακέτα, την οποία τοποθέτησαν “άγνωστοι”, νύχτα, χωρίς την έγκριση των ιδιοκτητών της γης ή των αρχών και η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έγραφε:

«Σε εσάς τους νεκρούς ανήκoυν οι ευχαριστίες, που μακριά από την πατρίδα και πιστοί στον όρκο υποταγής σας, δώσατε τη ζωή σας για τη Μεγάλη μας Γερμανία… ως υπενθύμιση για όλους εκείνους που παραμένουν εδώ».

Τα μέλη της Κατάληψης Rosa Nera, που κατέστρεψαν την πλακέτα έγραψαν σχετικά:

«Κάποιοι έπρεπε να το κάνουν, κάποιοι έπρεπε να μιλήσουν. Η Κατάληψη Rosa Nera στο φως της μέρας, ξήλωσε τις πλάκες που έβαλαν νύχτα νεοναζιστικές οργανώσεις στο κακό πουλί.

Καμία προσβολή της μνήμης, κανένας εξωραϊσμός της ιστορίας δεν θα γίνει ανεκτός

Ποτέ ξανά Ναζισμός, ποτέ ξανά φασισμός, πότε ξανά πόλεμος, ποτέ ξανά Άουσβιτς και στρατόπεδα θανάτου.

Κατάληψη Rosa Nera»

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, μέλη της «Ομοσπονδιακής Ένωσης Καταδρομέων – Αλεξιπτωτιστών» ζήτησαν από τον Δήμαρχο Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη να συμβάλλει στη μεταφορά του «Γερμανικού Πουλιού» από το Δαράτσο σε οικόπεδο κοντά στο Γερμανικό Νεκροταφείο, με τον Δήμαρχο να αρνείται κάθε συμβολή σε ένα τέτοιο εγχείρημα.

Αντιδράσεις και από Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας

Η -στα κρυφά και παράνομα- τοποθέτηση της πλακέτας με το προκλητικό περιεχόμενο στο «Γερμανικό Πουλί», προκάλεσε την άμεση αντίδραση του παραρτήματος Χανίων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, μεταξύ άλλων: «Δεν πέρασε πολύς καιρός απ’ την εκδήλωση στο γερμανικό νεκροταφείο με ευθύνη της γερμανικής πρεσβείας. Θυμίζουμε σε αυτή την εκδήλωση ήταν που κατέθεσε στεφάνι η οργάνωση «Ομοσπονδιακή Ένωση Καταδρομέων – Αλεξιπτωτιστών» με το σύνθημα «Treue um Treue» (Πίστη για Πίστη), το οποίο συνδέεται άμεσα με τις ναζιστικές στρατιωτικές παραδόσεις. Μόλις λίγες μέρες αργότερα ήρθε το απαράδεκτο περιστατικό της τοποθέτησης πλάκας στο «Κακό πουλί», μέσα στη μαύρη νύχτα (όπως συνηθίζουν άλλωστε οι φασίστες ποντικοί), η οποία αποδίδει τιμή στους ναζί που έπεσαν «για τη μεγάλη Γερμανία»!»

«Η συγκεκριμένη πλάκα τοποθετήθηκε στη θέση παλιότερης η οποία είχε καταστραφεί και πάνω της είχε αναγραφεί στη γερμανική γλώσσα η λέξη ΝΤΡΟΠΗ.

Τέτοιου είδους πλάκες προσβάλουν βάρβαρα τη μνήμη και την τιμή του χανιώτικου λαού και είναι ανεπιθύμητες. Δεν ανεχόμαστε να βρωμίζουν το τόπο μας πλάκες που αποδίδουν τιμές στους ναζί εισβολείς. Πλάκες που υμνούν αυτούς που έκαψαν τα χωριά μας, λεηλάτησαν το βιός των προγόνων μας, βασάνισαν και δολοφόνησαν εκατοντάδες άοπλους ανθρώπους και αγωνιστές της ΕΑΜικης αντίστασης στο τόπο μας και χιλιάδες σε όλη τη χώρα. Δεν ανεχόμαστε να υπάρχουν πλακέτες για να κάνουν τις τελετές τους οι σύγχρονοι θαυμαστές των ναζιστικών εγκλημάτων», αναφέρει η ανακοίνωση.



 

Exit mobile version