Ξεκίνησε η μεγαλειώδης πορεία μνήμης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε η μεγαλειώδης πορεία μνήμης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

SHARE THIS

Μπροστά από το μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων που κατευθύνονται στην πλατεία Κλαυθμώνος, φοιτητές κρατούν τη σημαία της Παλαιστίνης.

Ξεκίνησε πριν λίγη ώρα η μεγαλειώδης πορεία μνήμης για την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο το 1973 που άφησε μια σπουδαία παρακαταθήκη για την σύγχρονη κοινωνική και πολιτική ιστορίας της χώρας, ένα εμβληματικό γεγονός στην συλλογική μνήμη.

Πολίτες όλων των ηλικιών, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, συνδικάτα και κομματικοί φορείς συμμετέχουν στην δυναμική πορεία μέχρι την Αμερικανική Πρεσβεία για την συμπλήρωση 50 ετών από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Μπροστά από το μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων που ξεκίνησαν από το Πολυτεχνείο με κατεύθυνση την πλατεία Κλαυθμώνος, φοιτητές κρατούν τη σημαία της Παλαιστίνης.

Οι πύλες στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου επί της Πατησίων έχουν κλείσει για τους πολίτες και ο χώρος φυλάσσεται πλέον από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Έξι προσαγωγές από την ΕΛΑΣ μετά από «προληπτικούς ελέγχους»

 Σε έξι προσαγωγές ατόμων προχώρησε η Αστυνομία κατά τη διάρκεια «προληπτικών ελέγχων» που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας για την πρόληψη επεισοδίων με αφορμή την 50η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων.

Exit mobile version