Χιλιάδες στη συναυλία αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας Mιxαηλiδη (Video)
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χιλιάδες στη συναυλία αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας Mιxαηλiδη (Video)

SHARE THIS

Χιλιάδες κόσμου έδωσαν το παρών στη συναυλία αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην Πολιτεία.

Ο αναρχικός Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται σε απεργία πείνας σχεδόν 2 μήνες, από όταν απορρίφθηκε το αίτημά του από το Δικαστικό Συμβούλιο. Δεν ζητάει τίποτα παραπάνω από το αυτονόητο: να μην βασανίζεται εξαιτίας της ιδεολογικής του ταυτότητας και να εφαρμοστεί ο νόμος.

Η Πολιτεία όμως δε φαίνεται να πτοείται, ενόσω η ζωή του βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Εχθές εκτός από τη φιέστα για την 48η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, που έλαβε χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο, είχε διοργανωθεί και η συναυλία αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας, μια συναυλία που αρχικά απαγορεύθηκε στα Προπύλαια, αφότου έκαναν εμφάνιση τα ΜΑΤ με την αύρα.

Η συναυλία που ήθελε να γιορτάσει τη Δημοκρατία όμως, έλαβε χώρα, στην Πανεπιστημιούπολη. Μια συναυλία, με μαζική συμμετοχή κόσμου, που φώναζαν συνθήματα με παλμό όπως «Λευτεριά στον Γιάννη Μιχαηλίδη» και «Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών».

Ένα κράτος που δηλώνει ότι σέβεται την Δημοκρατία και τη γιορτάζει μάλιστα με πάρτι και λαμπερά κοστούμια, οφείλει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των πολιτών. Γιατί δε μπορεί ο σεβασμός στο κράτος δικαίου να είναι αλά καρτ.

Exit mobile version