Μία ακόμη αποφυλάκιση Χρυσαυγίτη – Εκτός φυλακής και ο Τσακανίκας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μία ακόμη αποφυλάκιση Χρυσαυγίτη – Εκτός φυλακής και ο Τσακανίκας

SHARE THIS

Μία ακόμη αποφυλάκιση -η δεύτερη στη σειρά-  για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ο Γ. Τσακανίκας βρίσκεται εκτός φυλακής.

Τη δεύτερη κατά σειρά αποφυλάκιση μετρά η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, καθώς πλέον και ο Γ. Τσακανίκας, μετά τον Ν. Παπαβασιλείου, βρίσκεται εκτός φυλακής.

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, με ομόφωνη απόφασή του, κρίνε πως θα πρέπει να γίνει δεκτό το αίτημα για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Η πρώτη αίτηση του γραμματέα της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια εκδικάστηκε στις 5 Ιανουαρίου και απορρίφθηκε ομόφωνα από τους πέντε δικαστές.

Σημειώνεται ότι ο Γ. Τσακανίκας είχε συλληφθεί το 2013 και είχε προφυλακιστεί για 18 μήνες, ενώ είχε επιστρέψει στη φυλακή στις 20 Οκτωβρίου του 2020.

Το μέλος της ΤΟ Νίκαιας είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε ποινή κάθειρξης έξι ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ενώ είχε αθωωθεί λόγω αμφιβολιών για συνέργεια στην ανθρωποκτονία από πρόθεση του Παύλου Φύσσα. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη αίτηση του Γ. Τσακανίκα, η οποία ωστόσο είχε απορριφθεί από το δικαστήριο.

Ήδη έχει αποφυλακιστεί και ο Νίκος Παπαβασιλείου, τέσσερις ημέρες μετά την έκδοση της πρωτοβάθμιας απόφασης, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης έξι ετών.

Exit mobile version