Ζαραλίκος: Το χιούμορ και η ιστορική αλήθεια ξεκαθαρίζουν τα πράγματα χωρίς πολλά λόγια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζαραλίκος: Το χιούμορ και η ιστορική αλήθεια ξεκαθαρίζουν τα πράγματα χωρίς πολλά λόγια

SHARE THIS

«Το κράτος χρησιμοποιεί παρακρατικούς μηχανισμούς στη λογική του 1960», τονίζει με νόημα ο κωμικός Χριστόφορος Ζαραλίκος.

Για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στη Συναυλία Ειρήνης χθες στην οποία πήρε μέρος και ο ίδιος μίλησε Στο Κόκκινο ο ηθοποιός Χριστόφορος Ζαραλίκος ο οποίος σχολίασε πως αυτή η συναυλία άργησε να γίνει και ότι υπάρχουν δύο Ελλάδες, η μια ζει στην δεκαετία του 1950 και του 1960 και υπάρχει και αυτή που ζει σύμφωνα με την ημερομηνία που αναγράφεται στο ημερολόγιο.

Πιο συγκεκριμένα, τόνισε πως χάρηκε που ο συμβολισμός του – το πανό που κρατούσε στα χέρια του και παρέπεμπε στον Γρηγόρη Λαμπράκη – έγινε κατανοητός από το πλήθος και εξήγησε λέγοντας «δεν φταίω εγώ που το κράτος χρησιμοποιεί παρακρατικούς μηχανισμούς στη λογική του 1960, τώρα δεν χρειάζεται να στείλει τρίκυκλο, μπορεί να κάνει ένα γκρουπ μια ομάδα, που μπορεί να προσβάλει, να χυδαιολογεί να μειώνει, να ακυρώνει ανθρώπους. Δε γίνεται αυτό να το ανεχόμαστε.».

Κάθε μέρα, όπως εξήγησε, διάβαζα τι έγραφαν για όσους δήλωσαν συμμετοχή στη Συναυλία Ειρήνης και τα όσα έγραψε ο Γρηγόρης Ψαριανός – που χαρακτήρισε φασισταριά με ανάρτηση του στο Twitter τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν – «φυσικά και θα έπρεπε να αφορούν την Προεδρία της Δημοκρατίας της οποίας είναι μετακλητός υπάλληλος και από την οποία πληρώνεται», σχολίασε χαρακτηριστικά και πως επί μια εβδομάδα οι συμμετέχοντας σε αυτήν την αντιπολεμική συναυλία έκαναν άμυνα απέναντι στην τοξικότητα και τη χυδαιότητα.

Ο κ. Ζαραλίκος τόνισε ότι είναι εύκολο να διαπιστωθεί πόσος κόσμος ήταν εκεί χθες και πως δεν θα χρειαστεί αυτή τη χρονιά να γράψει κείμενα για τις παραστάσεις του καθώς θα πάρει το καταστατικό του κόμματος του Μπογδάνου.

Όπως επισήμανε το χιούμορ και η αλήθεια, η ιστορική αλήθεια που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ξεκαθαρίζει τα πράγματα και χωρίς πολλά – πολλά λόγια και είναι ένα μεγάλο όπλο για να αντιμετωπίσεις την υστερία, τη δυσφήμιση και το ψέμα.

Exit mobile version