
Να υπερασπιστούν το Ακροπόλ ως ανοιχτό δημόσιο χώρο αφιερωμένο στις τέχνες και τους νέους καλλιτέχνες, χωρίς αποκλεισμούς, αλλά ως κόμβο πραγματικής επικοινωνίας και συνεργασιών μέσα και έξω από τη χώρα, καλεί ο Ιστότοπος για κοινωνικά/πολιτιστικά θέματα “Culture through Politics”.
Πιο αναλυτικά, να μην επιτρέψουν να μετατραπεί το Ακροπόλ από σημείο συνάντησης νεανικών κοινών, καινοτομίας και πειραματισμού σε χώρο για κοσμικές επιδείξεις μόδας και σαν επιχείρηση, αποκλείοντας ό,τι και όσους δεν δεν εγκρίνουν σκιώδεις επιτροπές σκοπιμοτήτων, ζητούν καλλιτέχνες με συλλογικό όραμα και όσοι πιστεύουν στην αξία του σύγχρονου πολιτισμού, με αφορμή το νομοσχέδιο που για το οποίο παρόλο που δεν έχει εκδοθεί Δελτίο Τύπου, βρίσκεται σε διαβούλευση από το απόγευμα της Παρασκευής και θα είναι μέχρι και τις 26 Ιουνίου.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού κι Αθλητισμού, το Αcropole Palace, παραδίδεται για τα επόμενα 99 χρόνια στον φορέα Acropole Across
ΕΔΩ το νομοσχέδιο, το οποίο θα βρίσκεται σε διαβούλευση έως 26 Ιουνίου.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα:
Εδώ βρίσκεται το μεγάλο στοίχημα των ημερών για τις τέχνες και τους καλλιτέχνες στην καρδιά της Αθήνας και στο δρόμο για την επαφή με τον έξω κόσμο.Είναι ο μοναδικός δημόσιος χώρος που προδιαγράφηκε το 2019 για να δώσει τη δυνατότητα έκφρασης στη δυναμική σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία της χώρας. Ας μην επιτρέψουμε να αλλοιωθεί και να παραχαραχτεί.
Το Ακροπόλ ανήκει στους καλλιτέχνες και δημιουργούς και πρέπει να παραμείνει δημόσιος χώρος, με ανοιχτούς ορίζοντες και διαφανείς διαδικασίες διοίκησης.
Έτσι, επιδιώκεται ακόμη μία φορά η πλήρης εμπορευματοποίηση της τέχνης και του πολιτισμού αλλά και η φίμωση των νέων καλλιτεχνών, για τη δήθεν στήριξη των σύγχρονων δημιουργικών βιομηχανιών.
Πληροφορίες από: Culture through Politics