Ο Μητσοτάκης μας διαβεβαιώνει ότι δεν τίθεται θέμα ενεργειακής επάρκειας για τη χώρα
EUROKINISSI
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μητσοτάκης μας διαβεβαιώνει ότι δεν τίθεται θέμα ενεργειακής επάρκειας για τη χώρα

SHARE THIS

Η κυβέρνηση σημειώνει ότι οι επόμενες πληρωμές προς την Gazprom πρόκειται να γίνουν το τρίτο 10ημερο του Μαΐου

Μετά την έκτακτη σύσκεψη που έγινε για το φυσικό αέριο, αφότου έκλεισε τη στρόφιγγα ο Πούτιν, με μια λιτή ανακοίνωση το Μέγαρο Μαξίμου, μας διαβεβαιώνει ότι «υπάρχει ενεργειακή επάρκεια και δεν αναμένεται να προκύψει διαταραχή στην προμήθεια της χώρας».

Η κυβέρνηση σημειώνει ότι οι επόμενες πληρωμές προς την Gazprom πρόκειται να γίνουν το τρίτο 10ημερο του Μαΐου, χωρίς να ξεκαθαρίζει βέβαια με ποιο νόμισμα θα γίνει η πληρωμή.

«Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει ενεργειακά ασφαλής. Να σημειωθεί επίσης ότι από το Υπουργείο Ενέργειας έχει ήδη ανακοινωθεί αναλυτικό σχέδιο για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών σε οποιαδήποτε εξέλιξη» σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση του Μαξίμου.

Στην έκτακτη σύσκεψη που έγινε μετά τις χθεσινές αποφάσεις της Gazprom να κλείσει τις στρόφιγγες για το φυσικό αέριο προς την Πολωνία και τη Βουλγαρία, μετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέσβης Ιωάννης Βράιλας, ο Πρόεδρος της ΡΑΕ Θάνος Δαγούμας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Κωνσταντίνος Ξιφαράς, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας.

Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα χθες έκανε πράξεις τις απειλές, καθώς ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ανέστειλε τις παραδόσεις φυσικού αερίου στη Βουλγαρία και την Πολωνία διότι δεν πλήρωσαν σε ρούβλια.

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα κυκλοφόρησε δημοσίευμα από το Bloomberg, στο οποίο σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι ήδη 4 ευρωπαϊκές εταιρείες, κόντρα στις ευρωπαϊκές κυρώσεις, έχουν πληρώσει σε ρούβλια για την εισαγωγή ενέργειας, όπως είχει ζητήσει ο Πούτιν.

Exit mobile version