«Άγιος Σάββας»: Συγκέντρωση και πορεία για την εκδικητική απόλυση γιατρού εν μέσω πανδημίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Άγιος Σάββας»: Συγκέντρωση και πορεία για την εκδικητική απόλυση γιατρού εν μέσω πανδημίας

SHARE THIS

Πανυγειονομική απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στην εκδικητική απόλυση του γιατρού και Προέδρου των εργαζομένων στον «Άγιο Σάββα», Κώστα Καταραχιά.

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι κορυφώνουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους μία ημέρα πριν ολοκληρωθεί η απόλυση του προέδρου του σωματείου του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» Κώστα Καταραχιά.

Ο Κώστας Καταραχιάς είναι ο μόνος επικουρικός γιατρός σε ολόκληρη τη χώρα (!) που δεν θα ανανεωθεί η σύμβασή του, εν μέσω πανδημίας, τη στιγμή που τα νοσοκομεία έχουν μεγάλη ανάγκη από προσωπικό.

Στην Αθήνα, διοργανώνουν πανυγειονομική απεργιακή συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας. Προηγήθηκε συγκέντρωση στις 12 στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» και πορεία μέχρι το υπουργείο. Στάση εργασίας έχουν προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη, στάση εργασίας έχει προκηρύξει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι και συγκέντρωση στη 1 στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους, έξω από τα γραφεία όπου στεγάζονται η 3η και 4η ΥΠΕ. Καταγγέλλει την απαράδεκτη εκδικητική απόλυση του Κώστα Καταραχιά, ενώ παράλληλα καλεί σε παύση της δίωξης του προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών του ΑΧΕΠΑ Θανάση Σιούλη.

«Απολύομαι για τη συνδικαλιστική μου δράση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος αλλά και το σωματείο εργαζομένων του ογκολογικού νοσοκομείου «Άγιος Σάββας»,  την Τετάρτη απολύεται λόγω της συνδικαλιστικής και πολιτικής του δράσης. Ο Κώστας Καταραχιάς με ανάρτησή του επισημαίνει ότι τώρα πρέπει «να δώσουμε η τελική μάχη για να μην περάσει ο τσαμπουκάς της κυβέρνησης στους υγειονομικούς».

Exit mobile version