Αϊτή: Στους 724 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αϊτή: Στους 724 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών

SHARE THIS

Ο σεισμός προκάλεσε και τεράστιες ζημιές, καθώς σπίτια, εκκλησίες, καταστήματα, σχολεία και νοσοκομεία καταστράφηκαν ή κατέρρευσαν εντελώ

Δραματική είναι η αύξηση των θυμάτων, από τον ισχυρό σεισμό 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το Σάββατο, 14 Αυγούστου, την Αϊτή, ολοένα και αυξάνεται. Τους 724 έφτασαν οι νεκροί ενώ περισσότεροι από 2.800 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

«Ο απολογισμός της σεισμικής δόνησης αυξήθηκε σήμερα 15 Αυγούστου σε 724 νεκρούς: 500 στο νότιο τμήμα, 100 στο Γκραν Ανς, 122 στη Νιπς και 2 στο βορειοδυτικό τμήμα», αναφέρεται στο δελτίο τύπου της πολιτικής προστασίας της χώρας.

Ο σεισμός προκάλεσε και τεράστιες ζημιές, καθώς σπίτια, εκκλησίες, καταστήματα, σχολεία και νοσοκομεία καταστράφηκαν ή κατέρρευσαν εντελώς,  ενώ τα νοσοκομεία έχουν ήδη γεμίσει με τραυματίες.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Αριέλ Ανρί κήρυξε την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ η Αϊτινή επικεφαλής της οργάνωσης «Σώστε τα Παιδιά – Save the Children», Λέιλα Μπουράλα, μίλησε για «μέγιστη ανθρωπιστική καταστροφή».

Exit mobile version