Ακραίο body shaming Λατινοπούλου σε Μπάρκα: «Προβάλλουμε λάθος πρότυπα υγείας»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακραίο body shaming Λατινοπούλου σε Μπάρκα: «Προβάλλουμε λάθος πρότυπα υγείας»

SHARE THIS

Αφού πρώτα μας υπέδειξε πόσες τρίχες πρέπει να έχουμε στο σώμα μας και μας απαγόρευσε να κοινοποιούμε φωτογραφίες με τις ραγάδες και την κυττρίτιδά μας...

Η επίδοξη πολιτεύτρια της ΝΔ Αφροδίτη Λατινοπούλου είναι μία ακόμη πολιτική φιγούρα της εγχώριας alt-right, που με τις τοποθετήσεις της όχι μόνο διολισθαίνει όλο και περισσότερο στον τραμπισμό, αλλά πολλές φορές αμφισβητεί κι ανοιχτά το δικαίωμα στην γυναικεία αυτοδιάθεση.

Αφού μας υπέδειξε πόσες τρίχες πρέπει να έχουμε στο σώμα μας και μας απαγόρευσε να κοινοποιούμε φωτογραφίες με τις ραγάδες και την κυττρίτιδά μας, τώρα ήρθε να μας συνετίσει για το ποια πρότυπα πρέπει να προβάλλουμε και να ακολουθούμε.

Ειδικότερα, η Αφροδίτη Λατινοπούλου επέλεξε να αναδημοσιεύσει άρθρο που αναφέρεται στην εμφάνιση της παρουσιάστριας Δανάης Μπάρκα στην παραλία για την οποία σχολιάζει «αντί να ασχοληθούμε με το τεράστιο πρόβλημα στην Ελλάδα που είμαστε η ν.1 χώρα στην Ευρώπη στην παιδική αλλά και στην ενήλικη παχυσαρκία, προβάλλουμε τέτοια λάθος πρότυπα υγείας στα πλαίσια της woke culture. Θα το πληρώσουμε δυστυχώς αλλά θα είναι αργά».

Και θα ρωτήσει κάποιος: Γιατί να ασχοληθούμε με την (κάθε) Λατινοπούλου και τα παραληρήματά της;

Πέραν της εύκολης απάντησης, δηλαδή γιατί η Αφροδίτη Λατινοπούλου πολιτεύεται και πρέπει να γίνουν γνωστές οι θέσεις που πρεσβεύει, είναι γιατί έχουμε χρέος να τασσόμαστε ενάντια στο body shaming, ενάντια στην τοξικότητα και την επιχειρούμενη χειραγώγηση.

Γιατί η αυτοδιάθεση του γυναικείου σώματος δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση. Γιατί κανέν@ μας δεν πρέπει να σκέφτεται τι πρέπει να κάνει ή να φορέσει για να πάει στην παραλία ώστε να μην έχει κάτι να πει η κάθε Λατινοπούλου για την εμφάνισή του.

Γιατί πρέπει να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στην ελευθερία και να καλύψουμε τις φωνές που μας το αρνούνται.

Γιατί αν σωπάσουμε σήμερα, αύριο θα έρθουν κι άλλοι που θα μας πουν πώς πρέπει να είναι το σώμα μας (πόσο να ζυγίζει, πόσες τρίχες να έχει, πόσα σημάδια, πόσα σπυράκια, πόσες ραγάδες, πόση κυτταρίτιδα) για να απολαύσουμε τον ήλιο και τη θάλασσα.

Αυτή λοιπόν είναι μία μάχη για την ελευθερία μας. Μία μάχη απέναντι στον στιγματισμό και την ντροπή που θέλουν κάποιοι να μας κάνουν να νιώσουμε για τους εαυτούς μας. Και δεν θα τους περάσει!

Exit mobile version