«Αλκυόνη»: Γεννήθηκε το πρώτο φλαμίνγκο στην Ελλάδα από ανάπηρους γονείς!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Αλκυόνη»: Γεννήθηκε το πρώτο φλαμίνγκο στην Ελλάδα από ανάπηρους γονείς!

SHARE THIS

Μάλιστα τα ευχάριστα νέα δεν σταματούν εδώ καθώς η «Αλκυόνη» περιμένει κι άλλα γεννητούρια τις επόμενες μέρες αφού υπάρχουν ακόμα πέντε φωλιές με γονείς που κλωσάνε τα αυγά τους.

Ημέρα γιορτής για την «Αλκυόνη», τον Σύλλογο Περίθαλψης και Προστασίας Άγριων Ζώων που μετά από 26 χρόνια, σήμερα είχε στις εγκαταστάσεις της τα πρώρα γεννητούρια μωρού φλαμίνγκο από ανάπηρους γονείς,

Ο Σύλλογος Περίθαλψης και Προστασίας Άγριων Ζώων, φιλοξενεί δεκαεπτά ανάπηρα φλαμίνγκο καθώς θέση της «Αλκυόνης» είναι να μην κάνει ευθανασία στα άγρια πουλιά που φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του θεραπευτηρίου ακόμα κι όταν δεν πρόκειται να πετάξουν ξανά.

Τα δεκαεπτά ανάπηρα φλαμίνγκο βρίσκονται σε ένα ανοικτό περιφραγμένο χώρο 1.600 τμ με λίμνη και πυκνή βλάστηση. Όπως αναφέρει ο σύλλογος στην ανάρτησή του, μέσα σε αυτό το χώρο υπάρχει περιφραγμένος κλωβός μεγέθους 5 Χ 2 Χ 2 μέτρων με πολύ στενή είσοδο.

Τα Φοινικόπτερα επέλεξαν αυτό το χώρο ως πιο ασφαλή για τη δημιουργία των φωλιών τους, ώστε τα μωρά να μην κινδυνεύουν από τους γλάρους τους πελαργούς και τους ερωδιούς που συνυπάρχουν στη μεγαλύτερη περίφραξη.

Μάλιστα τα ευχάριστα νέα δεν σταματούν εδώ καθώς η «Αλκυόνη» περιμένει κι άλλα γεννητούρια τις επόμενες μέρες, αφού υπάρχουν ακόμα πέντε φωλιές με γονείς που κλωσάνε τα αυγά τους.

Exit mobile version