Άλλοι δύο καταδικασμένοι ΧΑυγίτες σε αγροτικές φυλακές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άλλοι δύο καταδικασμένοι ΧΑυγίτες σε αγροτικές φυλακές

SHARE THIS

Συνεχίζεται η διακριτική μεταχείριση σε καταδικασμένους χρυσαυγίτες, οι οποίοι, ο ένας μετά τον άλλον μεταφέρονται παράνομα σε αγροτικές φυλακές.

Συνεχίζεται η διακριτική μεταχείριση σε καταδικασμένους φασίστες, αφού μετά τα στραβά μάτια και τις ίσες αποστάσεις απέναντι στους ακροδεξιούς σε ΕΠΑΛ στον Εύοσμο και τη Σταυρούπολη, τώρα γίνεται γνωστό ότι άλλοι δύο χρυσαυγίτες μετήχθησαν σε αγροτικές φυλακές.

Τι κι αν ο Βασίλης Δημάκης χρειάστηκε να κάνει απεργία πείνας και δίψας για να διεκδικήσει το δικαίωμά του να συνεχίσει τις σπουδές του στη φυλακή, οι χρυσαυγίτες ο ένας μετά τον άλλον μεταφέρονται παράνομα σε αγροτικές φυλακές.

Μετά τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, που μετήχθη στις αρχές Σεπτέμβρη στις Αγροτικές Φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου (κοντά στο πατρικό του σπίτι), σύμφωνα με πληροφορίες από το dikastiko.gr, στην Κασσαβέτεια, εκτός από τον πρώην βουλευτή, μετήχθησαν επίσης από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Δομοκού άλλοι δύο καταδικασμένοι χρυσαυγίτες.

Πρόκειται για τον Αριστοτέλη Χρυσαφίτη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης επτά ετών για την ανθρωποκτονία-δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τον Αθανάσιο Στράτο, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξη 6 ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Ως γνωστόν, στις αγροτικές φυλακές οι κρατούμενοι εργάζονται έως το μεσημέρι και οι ημέρες κράτησης λόγω της εργασίας τους, υπολογίζονται ευνοϊκά.

Η μεταγωγή των δύο κρατουμένων είναι καθόλα παράνομη, καθώς το άρθρο 3 του νόμου 4760/2020 (ΦΕΚ 247Α, 11.12.2020) προβλέπει ότι στις αγροτικές φυλακές μπορούν να μεταφερθούν κρατούμενοι που έχουν ποινή κάθειρξης μέχρι 10 έτη «και έχουν εκτίσει πραγματικά το ένα πέμπτο της ποινής τους».

Ο Ηλιόπουλος, όπως και ο Χρυσαφίτης έχουν ποινή κάθειρξης 7 ετών. Το ένα πέμπτο ισοδυναμεί με πραγματική έκτιση (χωρίς «μεροκάματα» δηλαδή) 16,8 μηνών. Ο Ηλιόπουλος και ο Χρυσαφίτης, δεν έχουν εκτίσει ούτε 12 μήνες!

Exit mobile version