«Αττικό»: Δεκάδες ράντζα και κλινικές-φάντασμα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ
AVGI.GR
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Αττικό»: Δεκάδες ράντζα και κλινικές-φάντασμα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

SHARE THIS

Παράλληλα, διοικητές νοσοκομείων και υγειονομικών περιφερειών φέρονται να αρνούνται να χορηγήσουν εκλογικές άδειες, επικαλούμενοι «επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες»!

Δεκάδες ράντζα κατέκλησαν την Πέμπτη (18/5) τους διαδρόμους στο Αττικό Νοσοκομείο, σε ακόμα μία δύσκολη εφημερία, διαψεύδοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το αφήγημα του υπ. Υγείας, Θάνου Πλεύρη για την «εξαφάνιση» των ράντζων από τα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, οι διάδρομοι του νοσοκομείου γέμισαν με 55 ράντζα και, όπως σημειώνει με νόημα ο ίδιος, «πάλι καλά που σήμερα πρωί είναι 55 ράντζα και όχι περισσότερα. Εκεί φτάσαμε, να θεωρούμε τα 55 ράντζα λίγα!».

Παράλληλα, ο Μ. Γιαννάκος αποκαλύπτει ότι η Ουρολογική Κλινική του Αττικού «είναι κλινική-φάντασμα 33 κλινών». Δηλαδή δεν λειτουργεί, μολονότι υπάρχει ανάγκη. Σε κάθε εφημερία εισάγονται ασθενείς με σοβαρά ουρολογικά προβλήματα, αλλά νοσηλεύονται σε ράντζα στους διαδρόμους άλλων κλινικών και σε 5 κλίνες στη Νευροχειρουργική Κλινική. Ο λόγος είναι ότι η Ουρολογική Κλινική εδώ και πολλά χρόνια έχει μετατραπεί σε κοιτώνες των γιατρών. Εξάλλου, παρά το μέγεθος του νοσοκομείου, δεν υπάρχει ούτε διαθέσιμο μηχάνημα λιθοτριψίας, κάτι που βρίσκεται μόνο σε δύο δημόσια νοσοκομεία.

Μηδέν ράντζα, έλεγε ο Πλεύρης

Οι εικόνες από το Αττικόν διαψεύδουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τα όσα υποστηρίζει ο Θάνος Πλεύρης. Ο υπουργός Υγείας διαμηνύει ότι πλέον στο Λεκανοπέδιο δεν υπάρχει κανένα ράντζο. Τελευταία φορά που το είπε ήταν στις 16 Μαΐου. Δεν πέρασαν λίγες μέρες και η ίδια η πραγματικότητα τον διαψέυδει με τον πιο σαφή τρόπο. Δυστυχώς, αυτοί που την πληρώνουν είναι οι ασθενείς, που νοσηλεύονται σε άθλιες συνθήκες, και οι εργαζόμενοι υγειονομικοί, που δεν μπορούν να προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες Υγείας.

Αρνούνται την εκλογική άδεια σε γιατρούς

Για ακόμα μία φορά οι γιατροί αντιμετωπίζονται με αυταρχισμό, καθώς, σύμφωνα με την εφημερίδα «Αυγή», διοικητές νοσοκομείων και υγειονομικών περιφερειών αρνούνται να τους χορηγήσουν εκλογικές άδειες, επικαλούμενοι «επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες»!

Πέρα όμως από άδικη, η άρνηση της χορήγησης της άδειας είναι και παραβίαση της εκλογικής διαδικασίας. Στον βωμό της χρόνιας υποστελέχωσης των δομών Υγείας θυσιάζεται ακόμα και το θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα της συμμετοχής στις εκλογές. Και μάλιστα με πρόσχημα δήθεν την προστασία της υγείας του λαού, όταν ήταν αυτοί οι ίδιοι που με τις πολίτικες τους διέλυσαν το ΕΣΥ και το εκχώρησαν στους ιδιώτες.

Αυτή η εξέλιξη δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς οι γιατροί αντέδρασαν πολύ έντονα τα τελευταία χρόνια στις πολιτικές της κυβέρνησης, απαιτώντας ένα αξιοπρεπές σύστημα Υγείας για τους ασθενείς αλλά και για τους εργαζόμενους. Ωστόσο, ποτέ η κυβέρνηση δεν τους άκουσε. Αντιθέτως, πέρασε δύο νομοσχέδια τα οποία διαλύουν το σύστημα Υγείας. Επίσης, δεν πρέπει να παραβλέπουμε την οργή αρκετών χιλιάδων υγειονομικών που έμειναν εκτός συστήματος Υγείας επειδή δεν εμβολιάστηκαν.

Exit mobile version