COSCO: «Νέκρωσαν» οι προβλήτες στην απεργία για ικανοποιητική Σύμβαση Εργασίας
EUROKINISSI) ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

COSCO: «Νέκρωσαν» οι προβλήτες στην απεργία για ικανοποιητική Σύμβαση Εργασίας

SHARE THIS

Νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας να βγει παράνομη η απεργία κατέθεσε η COSCO - Πρόκειται για την τρίτη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που καταθέτει η εργοδοσία, μέσα λιγότερο από ένα 24ωρο!

Την αποφασιστικότητά τους για υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ με αυξήσεις διαμηνύουν οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO με την 24ωρη απεργία τους που είναι σε εξέλιξη από τα μεσάνυχτα.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

  • Προσαυξήσεις των νυχτερινών, της σαββατιάτικης εργασίας, των Κυριακών και αργιών, αυξήσεις σε όλες τις ειδικότητες.
  • Να γίνουν όλοι οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης, να πάψει η ομηρία 700 και πλέον εργαζομένων που είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και 16 μεροκάματα, κάτι που σημαίνει μισή δουλειά – μισή ζωή.
  • Ένταξη όλων των εργαζομένων στα ΒΑΕ, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

Όπως δημοσιεύει το 902.gr, aπό την πρώτη στιγμή, στο πλευρό των απεργών βρίσκονται και εργαζόμενοι από άλλους κλάδους δείχνοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα τους.

Τους εργαζόμενους ξεσήκωσε η απροκάλυπτη κοροϊδία της COSCO, που έχει την κύρια ευθύνη του λιμανιού και της «D-port», που είναι εργολάβος του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) για λογαριασμό της. Αντί απάντησης στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων που αφορούν τα στοιχειώδη για να ζήσουν με αξιοπρέπεια τις οικογένειές τους και να γυρίζουν στα σπίτια τους όρθιοι, τους πέταξε ξανά τα ψίχουλα της ντροπής των… 3 ευρώ ως αύξηση!

Η απάντηση της COSCO ξεχείλισε την οργή των εργαζομένων, γιατί γνωρίζουν ότι την ίδια ώρα που τους πετάει το ψευτοφιλοδώρημα, συνεχίζει να καταγράφει κέρδη χωρίς προηγούμενο, με χαρακτηριστικό στοιχείο ότι το πρώτο τρίμηνο του 2022 από τη διαχείριση των λιμανιών όπως και του Πειραιά έβγαλε πάνω από 1,2 δισ. δολάρια. Και κυρίως ζουν στο πετσί τους ότι τα κέρδη αυτά είναι βαμμένα με τον ιδρώτα, τα σακατεμένα τους κορμιά, ακόμα και το αίμα τους, όπως του Δημήτρη Δαγκλή, που διαμελίστηκε από γερανογέφυρα λόγω της έλλειψης στοιχειωδών μέτρων προστασίας στις 25 Οκτώβρη.

Στο μεταξύ, προκλητικοί οι εφοπλιστές με επιστολή της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ζητούν την παρέμβαση της κυβέρνησης για την προστασία των κερδών τους.

«Θεωρούμε ως ελάχιστη υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας -βάσει των όσων ο Νόμος ορίζει περί του Προσωπικού ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας- να εγγυηθεί επιτέλους την απρόσκοπτη επιχειρησιακή λειτουργία του Εμπορικού Λιμένος Πειραιώς και ζητούμε από την πλευρά του ΥΝΑΝΠ την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών, εν μέσω αυτής της εξόχως κρίσιμης περιόδου» αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους.

Συνεχίζεται η επιχείρηση ποινικοποίησης του αγώνα

Νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας να βγει παράνομη η απεργία κατέθεσε η COSCO. Αυτή τη φορά η αίτηση είναι και κατά του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, το οποίο έχει καλύψει τη στάση εργασίας της Δευτέρας και τη σημερινή 24ωρη απεργία. Η εκδίκαση των μέτρων θα γίνει στις 11 π.μ. στα δικαστήρια του Πειραιά.

Πρόκειται για την τρίτη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που καταθέτει η εργοδοσία, μέσα λιγότερο από ένα 24ωρο!

Exit mobile version