«Δεν φτάνει να αγαπάμε την ειρήνη και τον άνθρωπο, πρέπει να αγωνιζόμαστε γι’ αυτόν»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Δεν φτάνει να αγαπάμε την ειρήνη και τον άνθρωπο, πρέπει να αγωνιζόμαστε γι’ αυτόν»

SHARE THIS

«Όχι στον πόλεμο, καμία συμμετοχή, ειρήνη και φιλία ζητάνε οι λαοί» έγραφε το πανό της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας

Με τη μουσική, που ενώνει τον κόσμο και χαρίζει ελπίδα και χρώμα σε σκοτεινές στιγμές, όπως αυτές που δημιουργεί ένας πόλεμος, αλλά και φωνάζοντας συνθήματα κατά του πολέμου και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν, διαδήλωσαν χιλιάδες φοιτητές και μαθητές στο Σύνταγμα.

Στη συναυλία συμμετείχαν μαθητικά συγκροτήματα, αλλά και γνωστοί και αγαπημένοι καλλιτέχνες, όπως η Νατάσσα Μποφίλιου.

Πριν από τη συναυλία προηγήθηκε συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία ως το Σύνταγμα, μετά από κάλεσμα Φοιτητικών Συλλόγων και της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας.

Ηχηρό αντιπολεμικό μήνυμα επέλεξαν να δώσουν με το «παρών» τους εκπαιδευτικοί και γονείς.

«Όχι στον πόλεμο, καμία συμμετοχή, ειρήνη και φιλία ζητάνε οι λαοί» έγραφε το πανό της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, ενώ των Φοιτητικών Συλλόγων Αθήνας τόνιζε: «Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας».

Στη δυναμική αντιπολεμική συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα, με σύνθημα «Δεν φτάνει να αγαπάμε τον άνθρωπο και την ειρήνη, πρέπει να αγωνιζόμαστε για αυτόν!». Αποκορύφωμα αποτέλεσε η εμφάνιση της ερμηνεύτριας, Νατάσας Μποφίλιου στη σκηνή, όταν το όνομά της έγινε σύνθημα στα στόματα των χιλιάδων παρευρισκόμενων.

 

Exit mobile version