Δικαίωση για 15 εργαζόμενες-Δούλευαν μαύρα στα γραφεία της ΝΔ
EUROKINISSI ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικαίωση για 15 εργαζόμενες-Δούλευαν μαύρα στα γραφεία της ΝΔ

SHARE THIS

Η Νέα Δημοκρατία θα πληρώσει σε 15 εργαζόμενες αποζημιώσεις επειδή εργάζονταν σε καθεστώς αδήλωτης εργασίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου της Αυγής, Αντρέα Πετρόπουλου, η Νέα Δημοκρατία μετά από τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου της Αθήνας θα αποζημιώσει 15 εργαζομένες που απασχολούσε… μαύρα.

Από το 2009 έως και το 2016, όπου απολύθηκαν, 15 εργαζόμενες υπάλληλοι των γραφείων του κυβερνόντος κόμματος εργαζόντουσαν με καθεστώς μαύρης εργασίας.

Όταν τόλμησαν να διεκδικήσουν την πληρωμή των δεδουλευμένων τους η Νέα Δημοκρατία τις απέλυσε. Πρόκειται για τις τοπικές οργανώσεις της Ν.Δ. στη ΝΟΔΕ Βέροιας, Καστοριάς, Ρεθύμνου, Χανίων, Κομοτηνής, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Σερρών, Κατερίνης και Έδεσσας.

Οι εργαζόμενες προσέφυγαν δικαστικά για την άκυρη και παράνομη απόλυσή τους, καθώς εργάζονταν για επτά χρόνια με αδήλωτη εργασία ή με συμβάσεις εθελοντισμού, ενώ στην πραγματικότητα εργάζονταν με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, αορίστου χρόνου με πλήρη απασχόληση ως υπάλληλοι γραφείου, ήδη από το 2009.

Το Πρωτοδικείο Αθηνών αρχικά απέρριψε την αγωγή τους. Στη συνέχεια αποφασισμένες να δώσουν τον αγώνα τους προσέφυγαν στο Εφετείο Αθηνών κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Το 2021 εξεδόθη η με αρ. 3836/2021 απόφαση του Εφετείου Αθηνών, που δέχεται την αγωγή των εργαζομένων και αποδέχεται ότι παρά τις συμβάσεις εθελοντισμού που παρανόμως είχε καταρτίσει η Νέα Δημοκρατία με τις εργαζόμενες η πραγματική τους σχέση εργασίας είναι αυτή της εξαρτημένης σχέσης εργασίας αορίστου χρόνου.

Έπειτα από αυτή την απόφαση ο δρόμος για τις 15 εργαζόμενες άνοιξε για να αξιωθούν όσα τους χρωστάει η κυβέρνηση των αρίστων. Ο Κωστής Χατζηδάκης ακούει;

Exit mobile version