Δολοφονία Φραγκούλη: «Μετακινήθηκε η κάννη» δηλώνει συνδικαλιστής αστυνομικός
MEGATV SCREENSHOT
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία Φραγκούλη: «Μετακινήθηκε η κάννη» δηλώνει συνδικαλιστής αστυνομικός

SHARE THIS

«Τα λάστιχα με την ανωμαλία του εδάφους κλπ έφυγε λίγο πιο ψηλά το όπλο και έφτασε εκεί που φτάσαμε – μετακινήθηκε η κάννη του όπλου».

Την εισαγγελική πρόταση για παραπομπή του αστυνομικού που πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο Ρομ Κώστα Φραγκούλη σε δίκη για ανθρωποκτονία με πρόθεση, αμφισβήτησε ευθέως ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης

Ο Χρήστος Συμεωνίδης μίλησε το πρωί της Παρασκευής (06.11) στο Mega, από όπου εξαπέλυσε επίθεση στον εισαγγελέα, ειρωνευόμενος την πρότασή του και το το σκεπτικό πίσω από αυτήν.

Ο ίδιος εξέφρασε τον «προβληματισμό του για το σκεπτικό πίσω από την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση».

«Το γεγονός προκαλεί θυμηδία στους αστυνομικούς ότι δεν υπήρξε υπηρεσιακό ενδιαφέρον όταν ένας πολίτης του οποίου του έχουν στερήσει 20 ευρώ, ανεξαρτήτως ποσού, ζητάει τη βοήθεια της αστυνομίας δεν συνίσταται λέει υπηρεσιακό καθήκον, όπως το είπε ο εισαγγελέας» είπε.

Μάλιστα, επιχειρώντας να μετατοπίσει το βάρος της συζήτησης αλλού, δήλωσε ειρωνικά: «Άρα από εδώ και πέρα όποιος πολίτης ζητάει βοήθεια της αστυνομίας θα κάνουμε διατίμηση και τιμολόγηση της αξίας αυτού που έχει κλαπεί για να μπορέσουμε να επιληφθούμε ως αστυνομικοί… Μας βάζει σε άλλο σκεπτικό σε άλλη φιλοσοφία, όλο το σκεπτικό από την αρχή, πραγματικά προκαλεί μία απορία».

«Με αυτό το σκεπτικό του εισαγγελέα μπορεί ο καθένας να πηγαίνει να παίρνει προϊόντα 15 – 20 ευρώ και να σηκώνεται να φεύγει χωρίς να πληρώνει, χωρίς να υφίσταται ποινικό αδίκημα και υπηρεσιακό καθήκον στον αστυνομικό».

Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους να απαντήσει γιατί ο αστυνομικός σήκωσε το όπλο -ανεξάρτητα από το ποσό της κλοπής- ο συνδικαλιστής αστυνομικός θέλησε με πρωτοφανή επιχειρήματα να δείξει ότι ο συνάδελφός του δεν ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αφού όπως είπε επέβαινε σε δίκυκλο, ο δρόμος ήταν ανώμαλος και η κάννη του όπλου μετακινήθηκε!

«Όταν ένας άνθρωπος επιβαίνει πάνω σε δίκυκλο προβαίνει σε καταδίωξη ενός οχήματος που δεν σταματάει και αποτελεί κίνδυνο αν ο κος εισαγγελέας το θεωρεί ήρεμη ψυχική κατάσταση, εγώ δεν έχω να συμπληρώσω κάτι άλλο, παρά μόνο ότι μου φαίνεται πολύ παράξενο επειδή έχω κάνει 15 χρόνια στο δίκυκλο κι ανεβαίνει η αδρεναλίνη.

Το θέμα της βολής που τη χαρακτηρίζει ευθεία ο εισαγγελέας… Τα λάστιχα με την ανωμαλία του εδάφους κλπ έφυγε λίγο πιο ψηλά το όπλο και έφτασε εκεί που φτάσαμε – μετακινήθηκε η κάννη του όπλου» είπε χαρακτηριστικά.

Exit mobile version