Δολοφονία Μ. Κατσουρή: Νέο «φιάσκο» της ΕΛΑΣ στην υπόθεση;
EUROKINISSI ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ - ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία Μ. Κατσουρή: Νέο «φιάσκο» της ΕΛΑΣ στην υπόθεση;

SHARE THIS

Μέσα σε 5 μέρες «πήραν πίσω» οι αστυνομικοί της Ασφάλειας την κατάθεσή τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής».

Ανεξιχνίαστο παραμένει το έγκλημα της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη στη διάρκεια της αιματηρής επίθεσης στη Νέα Φιλαδέλφεια από Κροάτες κι Έλληνες χούλιγκαν, ενάμιση μήνα μετά.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την ταυτοποίηση του δράστη δεν έχουν καμία εξέλιξη ενώ τα λάθη που έχουν γίνει είναι πολλά όπως αποκαλύπτει με ρεπορτάζ ο Γιάννης Σουλιώτης σήμερα Πέμπτη (21/9) στην «Καθημερινή».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, αστυνομικοί της Ασφάλειας σε διάστημα πέντε ημερών ανακάλεσαν την αναγνώριση υπόπτου, βάσει της οποίας είχε εκδοθεί και εκτελεστεί ένταλμα σύλληψης. Πρόκειται για τον 43χρονο οπαδό του ΠΑΟ, στον οποίο αρχικά είχε αποδοθεί από την αστυνομία ο ρόλος του οργανωτή της ομάδας των Κροατών χούλιγκαν πριν τελικά αφεθεί ελεύθερος δίχως περιοριστικούς όρους.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, στις 15 Αυγούστου, οκτώ ημέρες μετά τη σύγκρουση χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και του Παναθηναϊκού με οπαδούς της ΑΕΚ η αρμόδια Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους (ΥΑΒΑΧ) υπέβαλε ενώπιον της ανακρίτριας μια συμπληρωματική έκθεση ανάλυσης των βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που λειτουργούσαν περιμετρικά του γηπέδου της ΑΕΚ. Στο συγκεκριμένο έγγραφο, η αστυνομία σημείωνε ότι το άτομο που εμφανιζόταν να συντονίζει την ομάδα των χούλιγκαν προτού αυτοί κινηθούν προς τους οπαδούς της ΑΕΚ (φορώντας κράνος και κρατώντας ένα ανοιχτόχρωμο ρόπαλο) προσομοίαζε με 43χρονο οργανωμένο οπαδό του Παναθηναϊκού.

Η ΕΛ.ΑΣ. είχε βασίσει την αναγνώριση στην επισκόπηση των βίντεο καθώς και σε αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα από άτομο με στοιχεία χρήστη «Eugenia Milito», στις οποίες αναφερόταν ότι ο 43χρονος είχε οργανώσει τα επεισόδια καθώς και ότι ήταν ο ηθικός αυτουργός για τον θάνατο του Μιχάλη Κατσούρη. Μετά από το έγγραφο αυτό, η ανακρίτρια εξέδωσε ένταλμα σε βάρος του 43χρονου, που συνελήφθη στις 18 Αυγούστου στην περιοχή του Γκύζη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε δίωξη παραπέμποντάς τον να απολογηθεί στον ανακριτή στις 22 Αυγούστου.

Στη συνέχεια όμως, διαπιστώθηκε πως ο λογαριασμός «Eugenia Milito» ήταν ψεύτικος, ενώ στις 20 Αυγούστου αστυνομικός της ΥΑΒΑΧ κατέθεσε με την ιδιότητα του μάρτυρα ανατρέποντας τα όσα είχε υποστηρίξει η ίδια υπηρεσία πριν από μερικές ημέρες. Κατέθεσε συγκεκριμένα ότι ύστερα από καλύτερη επισκόπηση του βιντεοληπτικού υλικού, ο ίδιος και οι συνάδελφοί του κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο 43χρονος τελικά δεν προσομοιάζει στο άτομο που στα βίντεο εμφανιζόταν να οργανώνει το τάγμα των χούλιγκαν λίγο πριν από την επίθεση.

Ο ίδιος ο 43χρονος, άλλωστε, στην απολογία του είχε υποστηρίξει ότι το διάστημα 2 – 8 Αυγούστου βρισκόταν στην Κεφαλονιά για διακοπές, ενώ φέρεται να είχε προσκομίσει και αποδεικτικά στοιχεία. Ο ίδιος φέρεται να προσκόμισε εισιτήρια, αποδείξεις διοδίων, πληρωμές μέσω κάρτας κ.ά., ενώ ως μάρτυρας κατέθεσε και η σύντροφός του που υποστήριξε ότι βρισκόταν μαζί του στο νησί. Παράλληλα, ο 43χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι έχει αποστασιοποιηθεί από το σύνδεσμο του Παναθηναϊκού.

Μετά τη δεύτερη συμπληρωματική κατάθεση των αστυνομικών της ΥΑΒΑΧ, εισαγγελέας και ανακριτής έκριναν έτσι ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος ο 43χρονος, διαφωνώντας μόνο στο αν έπρεπε ή όχι να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι. Στις 4 Σεπτεμβρίου το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε ότι δεν θα του επέβαλε κανέναν περιοριστικό όρο.

Exit mobile version