ΕΛΑΣ: Εκατοντάδες ΕΔΕ για διαφθορά μένουν στο συρτάρι, σύμφωνα με «Τα Νέα»
EUROKINISSI/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΑΣ: Εκατοντάδες ΕΔΕ για διαφθορά μένουν στο συρτάρι, σύμφωνα με «Τα Νέα»

SHARE THIS

Συστάσεις στους προϊσταμένους των αστυνομικών υπηρεσιών για «προβολή αξιών, αρχών, αρετών και κατάλληλων ηθικών προτύπων ακεραιότητας,» ως... αντίδοτο στη διαθορά.

Ένα ακόμη δημοσίευμα έρχεται να δυσχεράνει περαιτέρω την εικόνα της ΕΛ.ΑΣ., μέσα στο ήδη βεβαρυμένο κλίμα που έχουν προκαλέσει όλο το προηγούμενο διάστημα οι αποκαλύψεις για τη συμμετοχή στελεχών της στο κύκλωμα Greek Mafia.

Σύμφωνα με σημερινή αποκάλυψη της εφημερίδας «Τα Νέα», εκατοντάδες ΕΔΕ σχετικά με θέματα διαφθοράς  μένουν στο σύρταρι καθώς και προβληματικές εσωτερικές έρευνες του σώματος, που φέρεται να λειτουργεί συχνά ως μηχανισμός συγκάλυψης ή με σοβαρές καθυστερήσεις.

Στο δημοσίευμα υποστηρίζεται ότι η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. υπογραμμίζει στους υπεύθυνους των αστυνομικών υπηρεσιών πως οι εσωτερικές έρευνες «πρέπει να είναι ταχείες, πραγματικές κι αποτελεσματικές ώστε αυτές να μπορούν να οδηγήσουν στον εντοπισμό και την τιμωρία των υπευθύνων».

Όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο, που αποκαλύπτει η εφημερίδα, οι αστυνομικοί χρειάζονται συστάσεις για… αρετές και ηθικά πρότυπα ακεραιότητας.

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται πως για να διασωθεί η «εικόνα» των αρχών ασφαλείας χρειάζεται επιτήρηση των ΜΜΕ: «Όλες οι υπηρεσίες που έχουν αρμοδιότητες επικοινωνιακής διαχείρισης των θεμάτων ασφάλειας και τάξης θα πρέπει να παρακολουθούν την επικαιρότητα…

»Ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δίνεται στα καταγγελλόμενα φερόμενων πράξεων διαφθοράς, τα οποία δύνανται να επηρεάσουν αρνητικά την κοινή γνώμη σε βάρος του Σώματος, έτσι ώστε να γίνεται η προσήκουσα ταχεία διερεύνηση-διαλεύκανση της υπόθεσης και συνακόλουθα να μη δημιουργείται αίσθηση συγκάλυψης».

Exit mobile version