Εμπαιγμός: Απορρίφθηκε το 83% των αιτήσεων για το πρόγραμμα «αλλάζω συσκευή»
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμπαιγμός: Απορρίφθηκε το 83% των αιτήσεων για το πρόγραμμα «αλλάζω συσκευή»

SHARE THIS

«Ισχύει στο ακέραιο η δέσμευσή μας για αναζήτηση πόρων που θα μας επιτρέψουν να διευρύνουμε τους δικαιούχους του προγράμματος», είπε ο Σκρέκας.

Κοροϊδία ο… θησαυρός για το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα του ΥΠΕΝ «αλλάζω συσκευή», αφού σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 83% όσων έκαναν αίτηση κόπηκαν.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, δεκτές έγιναν μόνο 151.450 αιτήσεις, ενώ υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έκανε λόγο για περίπου 300.000 δικαιούχους. Ο αριθμός αυτός φαντάζει αμελητέος, αν αναλογιστεί κανείς πως υποβλήθηκαν 879.026 αιτήσεις.

Οι οριστικοί δικαιούχοι του προγράμματος θα ενημερωθούν με την αποστολή sms στο κινητό τους τηλέφωνο, αλλά και μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος https://allazosyskevi.gov.gr/, στην οποία έχουν αναρτηθεί οι οριστικοί πίνακες κατάταξης στη θέση: «Αποτελέσματα Αξιολόγησης».

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν η κυβέρνηση ανακοίνωνε το πρόγραμμα, είχε προϋπολογίσει 300.000 voucher (βάσει εισοδήματος). Ο αριθμός αυτός έπεσε λίγο αργότερα τελικά στα 200.000 – 250.000 νοικοκυριά

Όμως κι αυτός ο αριθμός μειώθηκε, αγγίζοντας τα περίπου 150.000 νοικοκυριά με τον αρμόδιο υπουργό Κώστα Σκρέκα να δηλώνει πως «ισχύει στο ακέραιο η δέσμευσή μας για αναζήτηση πόρων που θα μας επιτρέψουν να διευρύνουμε τους δικαιούχους του προγράμματος, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας να αντικαταστήσουν τις ενεργοβόρες οικιακές συσκευές τους μειώνοντας το ενεργειακό κόστος και προστατεύοντας το περιβάλλον».

Μετά τον σάλο με το power pass και το fuel pass με τα ψίχουλα που μοίρασε η κυβέρνηση στους πολίτες, ακόμη ένας εμπαιγμός έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα υποσχέσεων.
Exit mobile version