ΕΡΤ: Αμηχανία παρουσιαστών όταν αποκαλύφθηκε ότι φέρνουν ΔΑΠίτες να εκθειάσουν το νομοσχέδιο Κεραμέως
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΤ: Αμηχανία παρουσιαστών όταν αποκαλύφθηκε ότι φέρνουν ΔΑΠίτες να εκθειάσουν το νομοσχέδιο Κεραμέως

SHARE THIS

Στον αέρα της εκπομπής, ο Ν. Αμπατιέλος αποκάλυψε ότι η κρατική τηλεόραση φέρνει μόνο ΔΑΠίτες αιώνιους φοιτητές για να υπερασπιστούν το έκτρωμα Κεραμέως.

Σε συνέχεια της έγγραφης εντολής και της αποκάλυψης των εργαζομένων της ΕΡΤ ότι δέχονται αφόρητες πιέσεις, για ακόμη μία φορά, η κρατική τηλεόραση αποδεικνύεται ότι δεν έχει στόχο την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών, αφού (ξανά) παρουσίασε ΔΑΠίτη ως ανεξάρτητο φοιτητή που επικροτεί και στηρίζει το νομοσχέδιο Κεραμέως.

Η ΕΡΤ για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, έφερε έναν «απλό φοιτητή» για να μιλήσει υπέρ του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου. Για ακόμη μία φορά αποδείχθηκε ότι ο φοιτητής όχι μόνο είναι μέλος της ΔΑΠ, της φοιτητικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά είναι και γραμματέας της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης και μάλιστα «τελειόφοιτος». Ο ίδιος, που μπήκε στη σχολή το 2015, είναι «αιώνιος», σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο, φοιτητής αλλά το παίζει άριστος στα κανάλια.

Την επόμενη ημέρα λοιπόν, ο Γραμματέας της ΚΝΕ Νίκος Αμπατιέλος μιλώντας στην ΕΡΤ1 δήλωσε ότι δεν υπάρχει κάποιος φοιτητής που να υποστηρίζει αυτό το νομοσχέδιο και να μην είναι μέλος της ΔΑΠ, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι η κρατική τηλεόραση το προηγούμενο απόγευμα είχε φέρει μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο, παρουσιάζοντάς τον ως απλό φοιτητή.

Η αποκάλυψή του αυτή, όπως φαντάζει λογικό, προκάλεσε αμηχανία στο πάνελ της εκπομπής.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ούτε δύο εβδομάδες, η κρατική τηλεόραση είχε εμφανίσει πάλι δύο στελέχη της φοιτητικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, έναν υπεύθυνο τμήματος της ΔΑΠ στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο και έναν γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ από τη Μυτιλήνη για να συζητήσει για το νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη με τους δύο να τάσσονται υπέρ της σύστασής της, με την ΕΡΤ να τους παρουσιάζει ως απλούς φοιτητές!

Exit mobile version