ΕΣΗΕΜΘ: Αστυνομικοί απείλησαν με σύλληψη και έδιωξαν δημοσιογράφους από το ΑΠΘ
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΣΗΕΜΘ: Αστυνομικοί απείλησαν με σύλληψη και έδιωξαν δημοσιογράφους από το ΑΠΘ

SHARE THIS

Υποχρέωση της ΕΛΑΣ είναι να διευκολύνει τους δημοσιογράφους στο έργο τους και να τους προστατεύει στην άσκηση των καθηκόντων τους, σημειώνει η ΕΣΗΕΜΘ

Η ΕΣΗΕΜΘ εξέδωσε ανακοίνωση για την προκλητική συμπεριφορά των δυνάμεων καταστολής στο ΑΠΘ, όπου τις τελευταίες ημέρες επικρατεί αναβρασμός με τους φοιτητές και τους καθηγητές να δηλώνουν ανοιχτά ότι θέλουν ένα ελεύθερο πανεπιστήμιο χωρίς την παρουσία αστυνομικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση έδιωξαν από τον χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών στο ΑΠΘ, ενώ τους υπέδειξαν και πού θα κάνουν τη δουλειά τους. Γίνεται αναφορά σε εκφοβισμό από μέρους τους, ενώ απείλησαν μάλιστα και με σύλληψη.

Η ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΜ-Θ:

»Αστυνομικοί ζήτησαν από τους συναδέλφους Αλέξανδρο Λιτσαρδάκη, Σταυρούλα Πουλημένη και Κωνσταντίνο Τσακαλίδη, που έκαναν ρεπορτάζ στον χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών στο ΑΠΘ, να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν σε σημείο που αυτοί τους επέδειξαν για να συνεχίσουν τη δουλειά τους.
Η απαίτηση διατυπώθηκε με όρους εκφοβισμού και με απειλή σύλληψης.

»Η ΕΣΗΕΜ-Θ τονίζει για μιαν ακόμη φορά ότι υποχρέωση της Ελληνικής Αστυνομίας είναι να διευκολύνει τους δημοσιογράφους στο έργο τους και να τους προστατεύει στην άσκηση των καθηκόντων τους, και ζητά να ληφθεί μέριμνα ώστε να μηδενιστούν τα περιστατικά όπως το παραπάνω».

Exit mobile version